Social Icons

Liefde & Gelato • Jenna Evens Welch

6.2.17
Liefde & gelato. Twee dingen die mij op dit moment heel blij zouden maken. (Ik denk dat er niemand dood gaat van een beetje liefde en Italiaans ijs?)
Ik ben één van die mensen die (luidop) droomt van studeren en / of wonen in het buitenland. Elk boek dat daar over gaat, heeft dus al een streepje voor.
Het is de laatste wens van haar mama dat Carolina, Lina, de zomer gaat doorbrengen in Firenze. Met een lichte tegenzin en vooral veel angst voor wat ze daar gaat aantreffen, vertrekt ze.
Op een dag krijgt ze een oud dagboek van haar mama in handen, waarin ze schrijft over haar tijd in Italië en haar geheime liefde. Lina gaat samen met haar buurjongen Lorenzo, Ren, op onderzoek uit. Tijdens hun tripjes wordt al snel duidelijk dat de twee onafscheidelijk zijn, ze worden steeds belangrijker voor elkaar.
"Ik graaide in de zak en nam een flinke hap van de cornetta. Het brood was warm en smolt in mijn mond, en het was het lekkerste wat ik ooit had geproefd. Zomer in Italië. Je eerste liefde. Chocolade. Ik nam nog een hap." 
Wat ik er van vond? 3 woorden. Ik. Ben. Verliefd.
Ik ben verliefd op Firenze, ik ben verliefd op de vriendschap van Ren en Lina, ik ben verliefd op het gegeven "wonen in het buitenland", ... Toen het boek uit was, had ik echt vlindertjes in mijn buik.
Ik heb zin om mijn koffer te pakken en verliefd te gaan worden op / in Firenze. ( Echt een mooie stad trouwens! Zijn jullie er al geweest?)

Zoals jullie misschien al konden raden, vind ik het boek een echte aanrader voor wie van romantiek, zon, vriendschap, maar ook van mysterie en kunstgeschiedenis houdt!

Ik geef dit boek 4 sterren, omdat ik het echt een heel mooi verhaal vond, ik helemaal verliefd ben, maar het een tijdje geduurd heeft voor ik echt in het verhaal zat.

Extra informatie over Jenna Evans Welch: 
Jenna heeft zelf tijdens haar middelbare schooltijd in Italië gewoond, nu woont ze met haar man en kinderen in Salt Lake City (Utah).
Jenna heeft ook een blog! Daar vertelt ze over boeken die ze leest, maar tegenwoordig ook over de verhalen die ze schrijft. Hier is de link : http://www.jennaevanswelch.com/
Liefde & Gelato was haar eerste boek.

Willen jullie in het buitenland gaan studeren en/of wonen? Zo ja, waarom en waar?

Als jullie hem gelezen hebben, laat me weten wat je er van vond!

Ciao!

Mirte xxx

Sorry voor het lange wachten,  ik ben nu weer helemaal beter en klaar om verder te bloggen! 

---> Liefde & Gelato by Jenna Evans Welch - 15,00 in de Fnac.

2 opmerkingen on "Liefde & Gelato • Jenna Evens Welch"
  1. Mooi Mirte ! Maar je mag je blogs zeker uitgebreider maken...Vertel over de stijl, over de opbouw van het verhaal, zoek foto's van plaatsen die in het boek voorkomen...enz... :) . Maar paar tips he. Doe zo verder , echt plezant om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber