Social Icons

DIMILY • Reeks • Estelle Maskame

17.4.17
Hey allemaal,
Deze keer ga ik het over een reeks boeken hebben. Dat leek me leuker dan de boeken apart te bespreken. De DIMILY reeks omvat 3 boeken; Did I Mention I Love You? , Did I Mention I Need You? en Did I Mention I Miss You?

De drie boeken gaan over Eden en Tyler.
DIMILY: In het eerste boek mag Eden de zomer bij haar vader doorbrengen. Na de scheiding van haar ouders heeft ze amper tot geen contact met haar vader gehad, dus ze staat ook niet echt te springen om een hele zomer bij hem in Californië door te brengen. Uiteindelijk stemt ze toch in en gaat ze naar Los Angeles. Daar maakt ze kennis met het nieuwe leven van haar vader, met een nieuwe vrouw en drie stiefbroers. Vooral de oudste van de drie, Tyler, valt op door zijn arrogantie tegen alles en iedereen. Eden en Tyler konden niet minder op elkaar lijken. Maar ondanks het feit dat ze tegenpolen en stiefbroer en -zus zijn (en Tyler een vriendin heeft) , worden ze toch naar elkaar toegetrokken. Hoe ver kunnen ze gaan zonder hun familie en vrienden te kwetsen?

DIMINY: Het is een jaar geleden dat Eden en Tyler elkaar gezien hebben. Eden is nu gelukkig met haar vriendje Dean en ook Tyler is verder gegaan met zijn leven, in New York. Toch is Eden zeer blij wanneer Tyler haar uitnodigt om naar New York te komen. Daar laat Tyler een hele andere kant van hem zien, de arrogantie is omgezet naar vriendelijkheid. Ze proberen te vechten voor hun gevoelens, maar je merkt aan alles dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Ze gaan moeten kiezen tussen hun gevoelens of hun vrienden en familie. Is hun liefde sterk genoeg om de negatieve reacties te overwinnen?

DIMIMY: In het derde en laatste boek gaat het vooral over Tyler. Hij heeft een jaar lang niks van hem laten horen en Eden is volledig over hem heen. Ze studeert, ze is blij met de -weinige- goede vrienden die ze heeft en probeert tevergeefs om de band met haar vader enigszins aangenaam te maken. Wanneer Tyler uit het niets weer opduikt, is ze woedend. Ze wil niets meer met hem te maken hebben. Ze is zo kwaad dat hij haar een heel jaar alleen gelaten heeft, met alle problemen die ze beide veroorzaakt hebben. Haar stiefmama Ella wil met heel het gezin op familie-uitstapje om zo de banden terug te versterken. Daar kan Tyler Eden overtuigen om mee te gaan naar Portland, zodat hij kan uitleggen waarom hij wegging en wat hij het afgelopen jaar gedaan heeft. Geeft Eden hun relatie nog een derde -laatste- kans?
Zoals jullie zelf waarschijnlijk al gedacht hebben, is het een typische meisjesreeks. Het is een soort YA - verhaal waar ik van droom. Hoewel het soms voorspelbaar was, ben ik ook een paar keer echt verschoten. Ik vind Estelle een geweldige schrijfster, haar boeken lezen megavlot! Ik zat elke keer zo in de boeken, dat ik altijd verdrietig was toen het boek uit was. Mijn persoonlijke favoriet is het tweede boek, denk ik. Alhoewel het eerste natuurlijk wel het meest verrassende was en het derde boek mij een heel gelukkig gevoel gaf. Kijk, dat krijg ik er nu van als ik een "beste" wil aanduiden, ik kan dat niet haha. 😀
Het leuke aan een reeks is dat je mee kan groeien met de personages. Wanneer ik een boek uitlees, blijf ik altijd met vragen over. Bij elk boek zou ik willen dat de schrijver nog net een beetje verder had geschreven, ook al weet ik dat niet mogelijk is. Ik wil altijd net nog een beetje meer lezen. Bij een reeks heb ik dat ook, maar minder. Je krijgt heel veel informatie over de personages, je volgt hun een heel lange tijd en het einde is duidelijker en je krijgt eigenlijk een heel boek de tijd om je voor te bereiden op het einde. Of ja, ik bereid me er toch op voor hihi. 

Deze reeks krijgt van mij 5 sterren! Ik ben verliefd geworden op de relatie tussen Eden en Tyler. Estelle schrijft heel mooi & soms wou ik dat ik Eden was. Ideaal voor liefhebbers van romantiek, Amerika en moeilijke / onmogelijke liefdes. Een Young Adult roman die je in je hart sluit.
Ik heb Estelle ontmoet op de boekenbeurs dit jaar, ze is echt één van mijn lievelingsschrijfsters!
Extra informatie over Estelle Maskame: 
Ze groeide op in Peterhead, een stadje in Schotland, waar ze nu nog steeds woont.
Estelle was pas 13 jaar toen ze begon aan het schrijven, dit deed ze op Wattpad. Door het grote succes bood uitgeversbedrijf Black & White Publishing haar een contract aan op haar 17. Nu is ze nog maar 19 jaar en heeft ze 3 bestsellers.
Estelle kreeg veel negatieve reacties, omdat veel mensen vonden dat een relatie tussen stiefbroer en -zus een vorm van incest is. In de boeken proberen Eden en Tyler ook aan iedereen duidelijk te maken dat dit kan. Ik vind zelf ook dat dit moet kunnen, je kiest niet op wie je verliefd wordt...

Hebben jullie de boeken al gelezen? En vinden jullie dat stiefbroers en stiefzussen kunnen samen zijn?

Dikke kussen,
Mirte
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber