Social Icons

La La Land • Film

3.4.17
Hey iedereen!
Wegens de examens, zaten Amber en ik even tussen de studieboeken. Nu hebben we vakantie, dus kunnen we er weer helemaal invliegen!
Vorige week maandag hadden we ons laatste examen en om dat te vieren, zijn Amber en ik gaan shoppen en naar de cinema gegaan. We zijn naar La La Land gaan kijken en dat is ook de film die ik nu ga bespreken.

Ik wou al heel lang naar deze film gaan kijken. Ik was heel erg benieuwd, zeker na al de goeie reacties die ik er al van gehoord had.
Het verhaal gaat over Mia, die droomt van een leven als actrice. Ze werkt nu in een koffieshop en probeert zoveel mogelijk audities te doen tijdens de weinige vrije tijd die ze heeft. Sebastian houdt zoveel van jazzmuziek, dat hij er alles aan wil doen om jazz terug bekend te maken in het hippe New York, door een eigen jazzclub te openen. Door een samenloop van omstandigheden ontmoeten de twee elkaar en ontstaat er een relatie. Eerst steunen ze elkaar enorm, maar dan komt er een moment dat ze moeten gaan kiezen tussen hun liefde of hun dromen.

Iedereen weet dat er in La La Land veel wordt gezongen en ik moet eerlijk toegeven dat ik dacht dat dit op den duur ging beginnen vervelen. Het tegendeel is waar, ik begon uit te kijken naar het volgende liedje. De film begint ook al direct met een ( heel vrolijk ) liedje, waardoor je direct in de juiste sfeer zit. Je wordt echt blij van de liedjes, maar bij verdriet werd dit ook goed benadrukt. Ik weet nog dat Amber en ik dansend en zingend de zaal uit liepen en de dag erna heb ik mijn favoriete liedjes gedownload op Spotify. Mijn lievelingsliedje is City Of Stars, dat zowel is ingezongen door Emma Stone (Mia) als Ryan Gosling (Sebastian). Naast acteren kunnen ze dus ook goed zingen. De nummers blijven echt in je hoofd zitten!

Ik ben een grote fan van Ryan Gosling ( en nee, niet alleen omdat hij zo knap is 😉 ) en ook Emma Stone heeft me hier blij verrast. Ze speelden alle twee met veel overtuiging, waardoor het heel geloofwaardig overkwam. Zoals ik al zei, speelde Emma een actrice in de film en je kon toch heel goed het verschil zien tussen wanneer ze gewoon aan het acteren was en wanneer ze aan het acteren was in de film (als Mia). Kunnen jullie nog volgen?

Het is echt een typische film om te kijken met je beste vriendin vlak voor ( of in ) de vakantie, ben ik blij dat ik dat heb kunnen doen! 😄

Ik heb ook al gehoord dat er mensen zijn die de romantiek en de liedjes overdreven vinden, wat ik ergens ook wel snap. Maar laat je er gewoon door meeslepen, relax en geniet ervan! Geef het een kans en je krijgt er een hoop plezier van terug! Amber en ik hebben heel hard gelachen, zeker bij de dialogen tussen Mia en Sebastian. Ik ga nog maar eens benadrukken hoe goed ik Emma en Ryan vind.

Deze film krijgt van mij een 3 op 5. ( Of een 3,5 als dat kon. ) Ik ben heel blij dat ik hem eindelijk gezien heb, vond het een heel leuke film, geweldige acteurs, toffe nummers, een instant vakantiegevoel, maar het is niet dat deze film me nog jaren gaat bijblijven.
Bekijk zeker ook de trailer.
Zo, tot de volgende keer! Laat me weten wat je er van vond!

Kus,
Mirte
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber