Social Icons

Wie is nou normaal? • Lisa Williamson

15.5.17
Hello,
Zoals jullie misschien al konden afleiden uit de vorige boeken, lees ik graag boeken met een niet al te evident thema; automutilatie (zelfverminking), "incest", psychische problemen,... Ook vandaag heb ik een boek met een relatief zwaar thema; transgenders.

David weet al heel zijn leven dat hij een meisje wil zijn. Wanneer hij in de lagere school antwoordt op de vraag "Wat wil je later worden?" met "meisje", begint het pesten. Zelfs nu hij al in het middelbaar zit, wordt hij bekeken als de griezel van de school. Alleen zijn twee beste vrienden, Felix en Essie, weten zijn geheim. Vooral voor zijn ouders wil hij het een geheim houden.

Leo is een jongen met een woelig verleden. Hij woont in de slechte buurt van de stad en is van zijn vorige school weggestuurd. Hij komt op de school van David terecht, hij krijgt een laatste kans om zijn leven te beteren. Hij wordt raar aangekeken op school, mensen krijgen schrik van hem.
Wanneer David wordt lastiggevallen op school, komt Leo hem verdedigen tijdens het gevecht. Vanaf dat moment is Leo de grote held van David. David wil alles van hem te weten komen en volgt hem op de voet. Tot grote ergernis van Leo. Hij wil niks liever dan gewoon onzichtbaar zijn en heeft geen nood aan (nieuwe) vrienden.
Ondanks al het tegenstribbelen van Leo, blijft David volhouden. Er ontstaat een speciale band tussen de twee. Leo begint David meer en beter te leren kennen en ook David leert en groot geheim van Leo kennen...

Ik vond dit boek goed, omdat ik heel mooi vond hoe de vriendschap tussen de twee jongens groeide. In het begin heb je vooral te doen met David en heb je een negatief gevoel over Leo. Maar naarmate het boek vordert, merk je dat Leo een diep geheim heeft en dat hij het ook niet altijd makkelijk heeft gehad.

Ik geef dit boek 3 sterren, omdat het een heel mooi verhaal was, maar ik ook al betere boeken heb gelezen.

Extra informatie over Lisa Williamson: 
Lisa is geboren in Nottingham, een stadje in Engeland en is 37 jaar. 
Ze heeft nog een tweede boek geschreven All About Mia, dit boek gaat over 3 zussen waarvan de middelste, Mia, niet weet wie ze is en compleet ontspoort. 
Lisa heeft ook een blog, check hem zeker uit!  

Dikke kus & tot de volgende! 
Mirte xxx 

Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber