Social Icons

Waar het licht is • Jennifer Niven

24.7.17
“Als het andere verging maar hij bleef bestaan, dan zou ik blijven wie ik ben; en als al het andere bleef bestaan, maar hij werd vernietigd, dan zou de wereld een overweldigende vreemde voor me worden. ‘Een overweldigende vreemde,’ zeg ik tegen niemand. ‘Zeg dat wel.”
Ik wil vandaag even beginnen met een quote die me enorm is bijgebleven. Een quote die ontzettend herkenbaar voor me was, een quote die me aan het denken heeft gezet, een die mijn kijk op het boek misschien wel veranderd heeft, wie weet. 

Waar het licht is, is een aangrijpend verhaal dat gaat over de liefde tussen Finch en Violet die elkaar hebben leren kennen op het dak van een toren. 

Finch zit niet goed in zijn vel, de ene week slaapt hij uren aan stuk om zich te verstoppen voor de wereld en de andere rent hij rond. Er is niemand waarmee hij echt kan praten en dat zorgt er voor dat hij zich nog slechter gaat voelen. Finch wil leven, dingen doen, de wereld zien. Hij is op zoek naar dingen die hij onder controle kan houden (zijn eigen dood bijvoorbeeld) en is daarom vaak bezig over zelfmoordmethodes. Hij is ernstig op zoek naar zichzelf en is daarom een verscheidenheid aan personen tegelijk wat alles eigenlijk alleen nog maar moeilijker maakt.
Violet zit ook niet goed in haar vel, maar dan op een hele andere manier. Ze is nog niet zo lang geleden haar zus Eleanor verloren in een auto-ongeluk en daarbij ook haar passie voor schrijven. Eleanor was haar beste vriendin, een meisje waarmee ze de wereld durfde veroveren, waarmee ze een populair online magazine runde. Violet is er nog niet klaar voor, voor het leven zonder haar zus, om weer in de auto te stappen, om weer te schrijven. 

Ze leren elkaar echt kennen tijdens een school project en tot hun grote verbazing, kunnen ze het beter met elkaar vinden dan ze hadden verwacht en hun leven veranderd voor goed. 


Ik vond het een prachtig boek. Het zat naar mijn mening goed in elkaar. Hoewel het boek hier en daar toch echt wel voorspelbaar is, een typisch voorval van een jongen en een meisje die stiekem gevoelens voor elkaar hebben, wil het toch een 4 geven. Jennifer heeft er ondanks de typische lovestory haar eigen twist in gestoken die toch af en toe voor spanning zorgt. De gevoelens van de personages kwamen erg echt over en ik leefde ook echt heel erg met hun mee. Ik heb zelf een paar traantjes weggepinkt. 
Meer: 
Titel: All the bright places (Waar het licht is) 
Auteur: Jeniffer Niven
Vertaalt door: Aleid van Eekelen-Benders
Uitgekomen in: 2015
Uitgever: Random House (Moon, Amsterdam) 
ISBN: 978 90 488 2178 5

Heel veel liefs en tot de volgende 

         ❤ Amber
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber