Social Icons

Boeken die ik deze zomer gelezen heb

4.9.17
De zomer staat voor mij gelijk aan zoveel mogelijk boeken lezen. Tijdens de schoolmaanden heb ik vaak niet zoveel tijd om te lezen en daarom is mijn lijst altijd zo groot tegen de zomer. (Herkent iemand dit probleem of is it just me?) Hierbij wil ik jullie even laten zien welke boeken ik deze zomer gelezen heb.  
13 minuten by Sarah Pinborough 
13 minuten gaat over een meisje die 13 minuten dood is geweest en daarna ineens terug wakker werd. Het lijkt alsof haar beste vriendinnen er iets mee te maken hebben. Wat ik leuk vond aan dit boek was dat je vaak het gevoel had dat je het had opgelost, maar dat er altijd wel meer achter zat...

Eleanor & Park by Rainbow Rowell
Eleanor is het nieuwe meisje op de school van Park. Wanneer Park haar voor de eerste keer ziet, wordt hij boos. 'Ze doet precies haar best om er niet bij te kunnen horen?' Iets wat hij juist wel heel graag wil. Na een paar busritten ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee. 

Voor altijd bestaat niet by Gabi Kreslehner
Wanneer de ouders van Charlotte uit elkaar gaan, staat haar wereld op zijn kop. Ze gaat met haar mama en broers bij haar oma wonen, ze moet haar jaar overdoen, ze wordt verliefd... Met vallen en opstaan leert ze hoe ze moet omgaan met het verleden en moet openstaan voor nieuwe dingen. 

Voor ik ga slapen by  S.J. Watson
Wegens een ongeluk, wordt Christine haar geheugen elke nacht gewist in haar slaap. Haar dokter raadt haar aan om een dagboek bij te houden en hoopt zo dat er verbetering komt. Beetje bij beetje kan Christine de puzzelstukjes in elkaar leggen, maar is ze wel klaar voor de waarheid? 

Donkerblauwe woorden by Cath Crowley 
De vader van Henry heeft een tweedehandsboekenwinkel, waar ze een "Brievenbibliotheek" hebben. Hier kunnen mensen brieven achterlaten in boeken, of woorden en zinnen die ze mooi vinden aanduiden. Rachel laat hier een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voor ze gaat verhuizen. Als ze na een paar jaar, wegens omstandigheden, terugkomt, weet ze niet hoe ze zich bij hem moet gedragen... (Echt een heel mooi boek!)
Brieven aan de duisternis by Birgid Kemmerer
Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

Sterker dan jij by Kaat De Kock
Lara is smoorverliefd op haar vriendje Kobe. Hij is knap, grappig, kan goed opschieten met haar beste vriendin en verwent haar met dure cadeaus. Maar dan verandert Kobe... Hij wordt boos zonder reden, maar Lara vergeeft hem. Als blijkt dat deze woede niet eenmalig is, begrijpt Lara dat er iets moet gebeuren...

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen by Ish Ait Hamou
Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt…

Nu nog bezig: Eat Pray Love by Elizabeth Gilbert

"13 minuten" en "Brieven aan de duisternis" waren mijn favorieten van deze zomer. 

Sommige boeken zullen jullie de komende maanden ook nog op Story Tellers zien verschijnen, als jullie willen weten wat ik van de boeken vond --> hou ons in de gaten. ;) 

Dan wens ik jullie allemaal veel succes en plezier tijdens dit nieuwe schooljaar! We can do this! 

Dikke kussen, 

Mirte xxx 
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber