Social Icons

Films die ik de afgelopen vakantie keek

4.9.17
De vakantie zit er nu echt op. Terwijl ik terugkeek in mijn planner merkte ik dat ik wel heel veel films gekeken heb deze vakantie, zeker omdat ik meer een serie persoon ben. Het leek me daarom leuk om er vandaag enkele met jullie  te delen met  om jullie op deze manier ook inspiratie te geven. 
To the bone
Over to the bone, hebben jullie waarschijnlijk wel al gehoord. Een nieuwere Netflix Original movie over anorexia. Ellen lijdt aan anorexia nervosa. 'Ik het onder controle.' Iets wat ze zichzelf en de wereld wijsmaakt, want de ziekte loopt echt vreselijk uit de hand. Haar stiefmama probeert nog één keer om haar te helpen, maar de brandende vraag blijft of ze die kans wel wil nemen. 

Feed
Deze film werd geschreven door Troian Bellisario, die ook nog eens de rol van Liv speelt. Toen Liv en haar tweeling broer jonger waren, hebben ze elkaar beloofd dat ze samen zouden sterven, maar wanneer zij het auto-ongeluk overleeft en hij niet, gaat alles mis. Hij zit vast in haar hoofd en blijft schreeuwen 'Stop, dat heb ik nodig!' Hij heeft honger en zij geeft hem te eten, zo voert ze de duisternis en haar schuldgevoel. 

Dunkirk
Dunkirk is een oorlogsfilm, een genre waar ik persoonlijk niet voor zou kiezen, maar Mirte en haar Harry Styles hebben er toch voor gezorgd dat ik eind juli in de bios zat. Het was niet meteen duidelijk wat er gebeurde, meer naar het einde toe snapte we het. Of ik deze film zou aanraden, ja en nee. Veel gebeurd er eigenlijk niet, maar het is wel knap om te zien hoe dit allemaal in elkaar is gestoken. Kijk gewoon even de trailer en oordeel zelf. 


Ook ik keek eindelijk You get me. Door Mirte haar toch wel angstaanjagende bestemming heb ik tot het einde van de film zitten wachten op het enge gedeelte en ook al snapte ik wel wat Mirte bedoelde, zo eng vond ik het niet. Ook ik vond dit wel een leuke film. 
>>> Opgepast: Niet voor gevoelige kijkers

Lol
Een beetje late to the party wel, maar eindelijk keek ik lol. Een film over Lola die op zoek is naar zichzelf. Ze zit in een belangrijke fase van haar leven waarin je te maken krijgt met break-ups, ruzie met je beste vrienden en een hele hoopt tranen. 

We are your friends
Deze film gaat over vier vrienden die hun dromen trachten na te gaan. Ze zijn niet van plan om voor de rest van hun leven achter een bureau te zitten, nee, ze willen geld en doen wat ze willen. Cole wil DJ worden en krijgt de hulp van James en zijn assistente Sophie. Hij doet er dan ook alles aan om zijn droom waar te maken, maar misschien zag hij het toch net allemaal iets te rooskleurig. 

Hello I must be going
Amy gaat door een echtscheiding, woont weer bij haar ouders en komt niet meer buiten. Wanneer er op een dag een belangrijke klant en familie blijft eten, veranderd haar leven voorgoed. Ze wordt verliefd op hun 19 jaar oude zoon. Ze beseffen hoe fout dit is en beslissen dan om hun relatie geheim te houden, maar zal dat lukken?

Everything Everything
Maddy is 18 en is nog nooit buiten geweest. Ze lijdt aan SCID, een ziekte waardoor haar immuunsysteem het niet doet. Op een dag komt Olly naast haar wonen, hij valt meteen als een blok voor haar en toont begrip voor haar ziekte, maar loopt dat wel goed af?

Dit was even een kort overzicht van de films die ik deze zomer heb gezien. Hopelijk hebben jullie hier weer wat filmspiratie uit gehaald. 

Heel veel succes dit schooljaar en tot binnen twee weken met een artikel vol boekspiratie. 

Kus, 
AmberBe First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber