Social Icons

Everything Everything • Film

2.10.17
Kan jij het je voorstellen? Je bent 18 jaar en bent nog nooit verder geweest dan de muren die je huis vormen en hebt nog nooit de zon op je huid gevoelt. Voor Maddy is het de harde realiteit. Ze lijdt aan SCID, een ziekte waarbij je immuunsysteem niet werkt zoals het zou moeten werken. Door deze ziekte mag ze niet naar buiten, dat zou wel eens haar dood kunnen betekenen. Op een dag krijgt ze nieuwe buren, waaronder Olly, ze zijn beide meteen weg van elkaar en beseffen dat ze elkaars leven voor goed zullen veranderen, maar is dat wel zo positief? 
Maddy is 18 en is op jonge leeftijd haar vader en broer verloren. De enige mensen die ze nog ziet zijn haar moeder, verpleegster Carla en Carla's dochter. Ze mag in geen geval andere mensen over de vloer krijgen totdat Carla er genoeg van heeft en alles voor goed veranderd. 

Personages

De verschillen tussen Maddy en Olly worden duidelijk naar voren gebracht, zo draagt zij altijd wit en hij altijd zwart, heeft zij een moeder die heel veel van haar houdt en hij een gezin dat bijna dagelijks ruzie maakt. Zij wil de oceaan zien en hij wil terug naar waar hij vandaan komt. En toch vinden ze elkaar doordat ze beide op zoek zijn naar vrijheid. De liefde tussen de twee acteurs komt vrijwel echt over en ze spelen naar mijn mening goed op elkaar in. 

Persoonlijk vond ik de moeder van Maddy al vanaf het begin vreselijk irritant. Ze kwam in mijn ogen meer dwingend dan liefdevol over wat er voor zorgde dat ik vaak een zucht uitblies toen ze in beeld kwam. 

Opbouw

In het begin gaat de film erg traag, maar gelukkig heeft regisseuse Stella Meghie creativiteit in de film gegooid die er voor zorgt dat je je ogen op he scherm houdt. Zo kan je door gezellige tekstbubbels meekijken in de berichten die Olly en Maddy naar elkaar versturen, krijg je een scène waarin je doormiddel van ondertiteling de ware gedachten van de 2 kunt lezen en bedenkt Maddy een wereld waarin zij en Olly naast elkaar zitten en aan het praten zijn. 

Plot

Zelf vond ik de film erg voorspelbaar. Zo had ik het einde al geraden voor ik de zaal binnenstapte en dat alleen maar door de trailer te kijken. Mirte daarentegen had een heel ander einde voor de film bedacht wat het einde voor ons beide een beetje teleurstellend maakte. Daarnaast wordt het plot ook nog eens heel snel in de film geplakt. 

Conclusie

Hoewel ik het einde al had geraden voor ik de zaal binnenstapte en ik hier en daar een zucht uitblies omdat het me net iets te langdradig werd, heb ik toch genoten van mijn middagje uit in de cinema. Ik geef de film een 3 omdat ik er toch echt wel meer van verwacht had. 
Of ik jullie aanraad nog snel naar de cinema te rennen om deze ook te kijken? Neen, ik raad jullie eerder aan om deze film thuis op de bank te kijken met je beste vrienden/vriendinnen. 

Extra

Gebaseerd op: het boek Everything Everything van Nicola Yoon (Alles wat je lief is) 
Regisseur: Stella Meghie
Cast: Amandla Steinberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera, Taylor Hickson, Danube Hermosillo ...
Genre: Drama, romantiek

Wat vond jij van de film?

Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber