Social Icons

In het Water • Paula Hawkins

30.10.17
Daniella Abott (Nel), woont samen met haar dochter aan de verdrinkingspoel. Een maand nadat Katie, de beste vriendin van Lena, dood werd aangetroffen in het water van de poel, wordt ook Nel er dood aangetroffen. Lena blijft achter bij Julia (Jules) Abott, Nels zus. Hoewel vele denken dat Nel vermoord werd, is Lena ervan overtuigd dat het zelfmoord was, maar wat is nu de waarheid?


Hoofdverhaal

Wanneer Nel dood gevonden wordt in de rivier van Beckford, moet haar zus Jules terugkeren naar de plek die ze voorgoed achter zich wou laten. Ze neemt de zorg van Nels dochter op zich, Lena zit daar echter niet op te wachten. Ondertussen gaan Sean en Erin op zoek naar wat er de avond van Nels dood allemaal gebeurd is en zoeken ze een antwoord op de vraag die iedereen wil weten. Was het zelfmoord of niet? Nel werd een maand nadat Katie, de beste vriendin van Lena, dood werd gevonden op dezelfde plek gevonden, maar zij zijn niet de enige die gestorven zijn in het zwarte water van de poel. Dit wekt natuurlijk meerdere vragen op bij de verschillende bewoners van Beckford. 

11 verhalen 

In haar eerste Roman Het meisje in de trein, schreef Hawkins uit 3 verschillende perspectieven. Dit boek bevat 11 verschillende personages die hun verhaal doen. In het begin is het even wennen en kijken wie wie is, maar uiteindelijk kon ik alles goed van elkaar onderscheiden. Het feit dat je als het ware 11 verschillende verhalen leest, kom je beetje bij beetje meer geheimen te weten die er voor zorgen dat je wil blijven verder lezen. Naar het einde toe begon ik meer een meer te twijfelen aan wat er de avond van Nels dood nu echt gebeurd is. Het einde was daarom langs de ene kant een grote verrassing en langs de andere kant ook weer helemaal niet. 

TBR or NTBR? 

De spanning en de ontrafeling van de geheimen zorgde er voor dat ik het boek niet wilde wegleggen, ik moest en zou weten wat er nu allemaal aan de hand was. Ik begrijp dat dit boek voor sommige erg moeilijk is in het begin, maar dat trekt weg, geloof me. Uiteindelijk kan je de verhalen goed uit elkaar houden en wil je het boek niet meer weg leggen. 

Toch geef ik het boek geen 5 maar een 4, ik vond de verhaallijn van Het meisje in de trein persoonlijk beter. Het boek is zeker de moeite waard om te lezen. 

Extra: 

Titel: Into the water (In het water) 
Auteur: Paula Hawkins
Uitgekomen in: 2017
Vertaald door: Ineke de Groot
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers, Amsterdam
ISBN: 978 94 005 0389 2

Wat vond jij van het boek?Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber