Social Icons

Readers Confessions Tag

23.10.17
Hey allemaal!

Zoals jullie een tijdje geleden konden lezen, willen Amber en ik graag nieuwe, leuke ideeën uitvoeren. Eén daarvan is deze tag, de Readers confessins tag,  een aantal vraagjes over boeken, lezen en ik als lezer.  Amber liet mij deze vragen zien deze zomer en ik kon niet wachten om over de antwoorden na te denken en deze met jullie te delen. Dus here we go... 😊

Heb je ooit een boek beschadigd?
Waarschijnlijk heb ik al eens één beschadigd, als je ezelsoren en kleine scheurtjes meerekent. Ik ben wel altijd heel voorzichtig met mijn boeken en vind het ook heel vervelend als ik zie dat mijn zus mijn geleende boeken kreukt. Op dat vlak ben ik een echte freak. 

Heb je ooit een geleend boek beschadigd?
Als ik een boek leen, ben ik hier nog voorzichtiger mee dan met mijn andere boeken, dus ook hier heb ik nooit echt iets kapot gedaan. 

Hoe lang doe je over een boek?  
Dit hangt er echt van af hoe druk school is. In de vakanties probeer ik echt zoveel mogelijk te lezen en lees ik een boek uit in een paar dagen tot een week. Tijdens de schoolperiodes probeer ik ook nog wel te lezen, maar dan doe ik er meestal een paar weken over. Bij sommige boeken neem ik soms ook even een pauze, omdat ik geen zin meer heb om verder te lezen. Maar ik probeer wel altijd bij één boek te blijven en niet verschillende boeken tegelijk te lezen. 

Zijn er gehypte boeken waar je niet zo veel aan vond?
Ik weet dat er veel mensen mij gaan slaan als ze dit lezen, maar ik heb nog geen enkele letter van Harry Potter gelezen. Het spreekt mij gewoon niet aan, ik kan mij er niet aanzetten om het te beginnen lezen. Ook de Divergent en Hungergames boeken heb ik niet gelezen, ik denk dat dat de enige films zijn die ik gezien heb zonder de boeken te willen lezen. 

Zou je ooit verbergen dat je een boek gelezen hebt? 
Goh, ik zou zeggen van niet haha. Ik heb eigenlijk geen boeken waar ik me voor schaam. Ja, ik heb een megadik boek over One Direction en ja, ik heb een boek "100% Harry Styles" en nee, ik schaam mij daar niet voor. 
Hoeveel boeken heb je?
Dit is echt een onmogelijke vraag om te beantwoorden, ik heb er veel te veel om te tellen. Als je bedenkt dat ik op een jaar tussen de 10 en 20 boeken lees en dat al voor een aantal jaar, dan heb ik zeker rond de 100 boeken. Als het er al niet meer zijn... Ik heb ook nog heel veel kinderboeken van vroeger, want het lijkt me leuk die bij te houden tot mijn kleine zusje Billie of mijn eigen kinderen die kunnen lezen. Nog een gegeven dat het heel moeilijk maakt om te tellen hoeveel boeken ik heb; er ligt een deel bij mijn mama en en deel bij mijn papa. Misschien dat ik mij er ooit eens mee ga bezig houden om alles te tellen en dan laat ik het jullie weten! 😊

Lees je snel of langzaam?
Dit hangt af van periode tot periode en ook van welk boek. Wanneer het school bezig is, probeer ik soms toch nog wat te lezen, maar dan duurt het wel veel langer voor ik een boek heb uitgelezen. Ik denk dat ik er dan tussen de 3 weken en 2 maanden overdoe, naarmate de dikte van het boek. Tijdens de vakanties, lees ik boeken meestal in een paar dagen en maximum een week uit. Als ik een boek echt héél goed vind, dan zal ik ook meer en sneller lezen dan wanneer het een beetje tegenvalt. Maar ik lees wel altijd alles uit, hoe "slecht" ik het ook vind. Amber zegt altijd dat ik abnormaal snel lees, dus dat zal dan wel zeker? 😃

Vind je buddy reading leuk?  
Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik denk dat dit niets voor mij is. Bij buddy reading lezen jij en je "buddy" hetzelfde boek en dit ga je dan daarna bespreken. Ik denk dat dit niets voor mij is, omdat ik graag op mijn eigen tempo lees zonder rekening te moeten houden met anderen. Bij buddy reading moet je zien dat je ongeveer tegelijk met je buddy klaar bent. En hoewel ik heel graag praat over (goede) boeken die ik gelezen heb, kan ik het niet verdragen dat mensen kritiek hebben op iets dat ik goed vond. Sorry friends.

Lees je in je hoofd of luidop?
Als er één ding is dat ik echt suuuper irritant vind, dan is het wel mensen die luidop lezen. Bijvoorbeeld als ik met mijn vrienden aan het herhalen ben voor een toets of examen en aandachtig mijn samenvatting zit te lezen, krijg ik stress van die ene persoon die zijn samenvatting voor heel de groep zit op te zeggen. Ik lees zelf gewoon ook niet graag luidop, ik vind mijn stem verschrikkelijk en door mijn blokjes ben ik heel de tijd bang om te sissen haha. 


Als je maar 1 boek mocht hebben, welk zou dat zijn?
Kun je mij een moeilijkere vraag stellen? Ik heb hier echt heel lang over nagedacht en ik heb geen flauw idee! Ik heb er een paar; "After" van Anna Todd, "The Fault In Our Stars" van John Green, "Brieven aan de Duisternis" van Brigid Kemmerer en ik weet dat ik een paar zomers na elkaar "Een nieuwe zomer, een nieuw begin" van Morgan Matson heb gelezen en hier telkens weer overdonderd door was! Dit is echt het beperktste antwoord dat je van mij mag vragen haha. 

Zo, dit was het voor vandaag. Als jullie nog meer vragen willen beantwoord krijgen, laat dan een reactie achter en dan doe ik dit vaker! 


Liefs, 

Mirte xxx 
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber