Social Icons

Fangirl • Rainbow Rowell

27.11.17
Dit boek heeft zo ontzettend lang op mijn lijstje gestaan maar eindelijk heb ik hem gelezen, Fangirl. Nadat ik het boek eindelijk had, kon ik het niet meer loslaten, niet zo verstandig want als je je boek meeneemt naar school terwijl moeder natuur van plan is om het heel de dag te laten regenen, kunnen er ongelukken gebeuren. Doe dat dus lekker niet. Ik vond Fangirl echt een fantastisch leuk boek om te lezen en heerlijk in te verdwijnen. Het brak me,  zette mijn gedachten even stil en liet me achter met een leeg gevoel toen ik de laatste pagina omsloeg  


Fangirl vertelt het verhaal van Cath, Cath is geobsedeerd door Simon Snow, een magische figuur uit de boeken van Gemma T. Leslie. Onder de naam Magicath schrijft Cath haar eigen Simon Snow verhalen, ze heeft duizenden volgers en krijgt enorm veel fanmail en reacties binnen. Cath is niet de enige die zo'n fan is van Simon, ook haar zus Wren is fan en helpt Cath vaak bij het schrijven van haar fanfiction, maar dan gaan de twee meisjes studeren en veranderd alles. 

Ik geef het toe, ik ben een meisje dat een boek vastpakt vanwege de kaft en dan de achterflap even snel leest om het boek daarna te kopen. Ik lees niet eerst een paar bladzijden van het boek, ik laat me liever gewoon verrassen want dat is leuker. Toen ik dan eindelijk die eerste regel van dit boek las maakte mijn hart een sprongetje. 'Shit, da boek is ni geschreven in de ik vorm!' werd er niet veel later naar Mirte verstuurd. Ik las verder en het feit dat dit boek niet vanuit de ik-vorm geschreven was begon me steeds minder te storen en niet veel later viel het me zelfs al helemaal niet meer op want ik zat helemaal vast in het verhaal. 

Het verhaal is erg rustig en kent niet echt veel spanning, maar dat maakt niet uit want Rowell beschrijft de dingen zo mooi en zo vlot dat je het gevoel krijgt dat je mee het boek wordt ingezogen. 

Doorheen het boek kom je meer te weten over het verleden van Cath en haar familie en komen er af en toe heftige scènes aan bod die mij af en toe met tranen in de ogen lieten verder lezen. Hoe meer ik las, hoe meer ik mezelf begon te herkennen in Cath en hoe erger ik het vond dat het boek een einde kende. 

Wat ik niet zo leuk vond aan het boek waren de pagina's na elk hoofdstuk. Op deze pagina's las je een stuk over Simon Snow dat te maken had met het hoofdstuk over Cath. Deze stukjes maken het boek natuurlijk origineel, maar spraken mij niet altijd aan. Ik ben niet zo magisch aangelegd geloof ik. 
Ik geef het boek zonder twijfel een 5, het is echt een heerlijke weglezer en daar hou ik nu eenmaal van. Dit was het eerste boek dat ik las van Rainbow Rowell en ik ben echt heel benieuwd naar de andere boeken. 

Extra: 
Titel: Fangirl
Auteur: Rainbow Rowell
Uitgave: 2013
Vertaald door: Jeannet Dekker
Uitgever: Van Goor
ISBN: 978 90 003 4244 0 

Wat vond jij van het boek?

Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber