Social Icons

Donkerblauwe woorden • Cath Crowley

4.12.17
Lieve allemaal, 

Ik ben ondertussen al 100 keer opnieuw begonnen aan dit artikel, maar ik vind de juiste woorden niet. Het leek me leuk om dit in briefvorm te doen, dus doe even alsof dit een brief is. 

Harry's familie heeft een tweedehandsboekenbibliotheek, met een speciale afdeling, de "Brievenbib". Hier kunnen mensen gedachten in boeken schrijven, lijnen aanduiden die ze mooi vinden, brieven achterlaten voor oude liefdes... Wanneer Rachel met haar familie gaat verhuizen, laat ze een liefdesbrief achter voor Harry. Ze zijn al jaren beste vrienden, maar Rachel is meer beginnen voelen voor hem. Ze laat een briefje achter op zijn kamer met de boodschap te gaan kijken in zijn favoriete boek en haar daarna te bellen. Rachel wacht en wacht, maar er komt geen telefoontje... 

Jaren verstrijken en Rachel zet Harry volledig uit haar hoofd. Wanneer ze wegens omstandigheden terug moet verhuizen naar haar oude dorpje, terug naar Harry, weet ze niet wat ze met hem moet doen. Eerst wil ze hem negeren en proberen hem te haten, maar een ontmoeting tussen de twee valt niet te vermijden in hun kleine dorpje. Wanneer Rachel dan ook nog eens in de bib gaat werken, moeten ze hun vriendschap weer stilletjes aan opbouwen. 
"Ik had de brief geschreven voor ik van huis ging, mijn handen bevend terwijl ik de woorden op papier zette. Het was voornamelijk ik hou van je, met een beetje je kunt het dak op. De perfecte liefdesbrief, volgens Lola." 
- Rachel

Ik heb heel hard van dit boek genoten, omdat er veel thema's en personages inkomen waarmee ik me kon identificeren. Zo heeft Rachel te maken gekregen met een traumatische ervaring, waar ze met niemand over durft praten en waarmee ze probeert te leren leven. De ouders van Harry hebben het financieel niet gemakkelijk en krijgt Harry te verduren met een wisselvallig liefdesleven. 

Ik heb dit boek gelezen in de zomer en samen met "Brieven aan de duisternis" (Lees hier) heeft dit boek me zo ontroerd, dat ik ben beginnen dromen over een leven als schrijfster. Ik weet dat mijn schrijven (nog?) niet goed genoeg is voor een carrière als schrijfster, maar wie weet kan ik deze hobby blijven doen en een beetje uitbreiden. ;) 
Ik geef dit boek 4/5, omdat ik heel hard genoten heb van het verhaal. Een heel inspirerend boek! 

Liefs, 

Mirte xxx 
 
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber