Social Icons

Liefdestips aan mezelf • Het dagboek van Olivia Jacobs • Sylvia Van Driessche

25.12.17
Mijn allerliefste Olijfje, 

Een gelukkig nieuwjaar aan mijn allerliefste dochter. 

Ik geef je dit dagboek omdat ik hier in de instelling heb geleerd dat het gezond is om je diepste gedachten  en angsten van je af te schrijven. Ik merk dat het me goed doet en ik hoop dat dit dagboek voor jou hetzelfde zal doen. Ik vond de omslag perfect bij je passen: jong en tegelijkertijd ook volwassen. Ik heb je altijd al gezien als een volwassen iemand in een jong lichaam. 

PS: Misschien kun je hierin alles opschrijven wat je meemaakt, zodat je me het later allemaal kunt vertellen? 

Dikke kus, 

Je mama

Olivia is 16 jaar wanneer haar mama opgenomen wordt in een instelling. Hierdoor moet ze gaan wonen bij haar vader, een man waar ze al jaren geen contact mee heeft gehad en ze is ook niet van plan daar direct iets aan te veranderen. Haar vader is een belangrijk en bekend iemand in de tv-wereld, een presentator van zijn eigen show waar zo goed als heel de stad naar kijkt. Iedereen, behalve Olivia. Alsof alles nog niet erg genoeg is, krijgt ze er ook een stiefmama en stiefzus bij. Lily-Rose is een roze suikerspin; lief en zoet als suiker aan de buitenkant, maar het karakter van een spin. 

Van haar mama krijgt ze een dagboek, hierin kan ze haar gedachten, gevoelens en angsten kwijt en zo hoopt haar mama dat ze altijd een gespreksonderwerp zal vinden om over te praten met haar dochter. Maar Olivia gebruikt het dagboek net ietsjes anders; ze gaat al de liefdestips die ze tegenkomt hierin opschrijven en ze uittesten. Ze is het beu dat ze geen vriendje heeft en wil hier zo snel mogelijk verandering in brengen. Wie is daar nu beter voor dan de stoere bad boy Max?  

Ik heb heel hard moeten lachen tijdens dit boek, omdat alles heel realistisch was. Ik hou van Sylvia en haar schrijfstijl, ze weet elke keer weer het perfecte Young Adultverhaal te schrijven! Ik keek heel erg uit naar dit boek, omdat ik haar andere boeken heb gelezen (de Sterrenreeks) en ik was benieuwd of ze me even hard kon betoveren met dit boek. Het antwoord is een dikke ja! 

De personages zijn goed uitgewerkt en ik denk dat elk tienermeisje zich wel kan herkennen in Olivia, maar net zoveel in Lily-Rose of Billie, de stoere "no-nonsense" beste vriendin van Olivia. Er zouden meer Billies moeten zijn in de wereld, is iets wat in me opkwam tijdens het lezen. 

Ik geef dit boek een 5 op 5, omdat ik van pagina 1 vastgebonden zat aan het verhaal en ik het heel jammer vond dat het na  anderhalve dag al uit was. Hopelijk genieten jullie er net zoveel van als ik! En of de tips echt werken? Try it yourself ;-) 

Dikke kus, 

Mirte xxx 
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber