Social Icons

Liefste Auggie,

8.1.18
Een paar dagen terug plofte ik enthousiast in de stoelen van de bioscoopzaal om naar jouw verhaal te kijken, jouw verhaal en dat van je vrienden en familie dat samengevat werd in die prachtige film Wonder. Ik kan je vertellen dat ik vele tranen gelaten heb, veel heb gelachen en af en toe zin had om bepaalde mensen een mep te verkopen. Niet alleen ik, de hele zaal deed met me mee. Je bent een jongen met een speciaal karakter Auggie en dat mag je nooit vergeten. 

Zoals je zus je op je eerste schooldag al vertelde is het inderdaad onmogelijk om te zijn zoals alle andere kinderen als je geboren bent om dat net niet te zijn. Je bent geboren om de wereld te laten zien dat het niet erg is om er anders uit te zien als je vanbinnen net hetzelfde bent als wij allemaal, bang voor het onbekende, voor de meningen van anderen en bang om eenzaam te zijn. 

Ik was het niet alleen eens met wat je zus zei, maar ook met wat je mama tegen je zei toen je haar vroeg waarom je zo lelijk moest zijn. Ze zei je dat iedereen littekens heeft en dat je hart de kaart is die je wijst waar je heen moet en dat de littekens op je lichaam de kaart zijn die de wereld laten zien waar je allemaal bent geweest. Ik vond dat zo mooi gezegd dat ik echt tranen in mijn ogen kreeg toen ik het hoorde en heb het de hele film lang niet meer uit mijn hoofd gekregen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik mezelf ook vaak onzeker voel in mijn lichaam. Al gaat dat steeds beter en heeft jou verhaal me goed gedaan. 

Je hebt door anders te zijn een grote verandering gemaakt in het leven van de kinderen op jouw school en door jouw verhaal te delen met de rest van de wereld hoop ik dat je die verandering ook hebt kunnen maken in andere hun leven en dat mensen hierdoor steeds beter begrijpen dat je uiterlijk niet mag bepalen hoe jij behandelt wordt als je vanbinnen net zo ben als zij. 

Lieve Auggie, bedankt voor het delen van jouw verhaal en dat van je vrienden en familie. Doe ze allemaal de groetjes en geef Via even een dikke knuffel van mij. 

Liefs, 
 Amber
2 opmerkingen on "Liefste Auggie, "
  1. Wat een mooi stukje! Vorige week ben ik naar Wonder geweest en ik vond het ook echt een hele mooie film!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber