Social Icons

Sweet 17

23.2.18

11.02.2018

09.51 
Nog 12 dagen. 


Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik nog iets minder dan twee weken 16 jaar. Al vanaf het moment dat ik de "grote" 12 was gepasseerd, kon ik niet wachten tot ik bij die "magische" 16 terecht kwam. Maar was hij wel zo magisch?


De afgelopen jaren zei ik tegen mezelf dat elke tegenslag (die nu heel klein lijken) mij voorbereide op de persoon die ik ging zijn op mijn 16. Ik werd dat populaire, mooie, slimme, zelfverzekerde meisje die met heel de school bevriend was en deed waar ze zin in had, zoals je ziet in elke Amerikaanse high school movie. Maar hoe dichter ik bij 23 februari 2017 (mijn 16de verjaardag) kwam, hoe meer ik besefte dat ik dat meisje niet was. Ik werd bang. Wat nu? Ik had zo opgekeken naar 16 jaar zijn en hoe mijn leven er dan ging uitzien. 


Dus was het tijd voor actie. Het jaar dat ik 16 was, was niet het jaar dat ik dat droommeisje was, maar het jaar dat ik er voor ging zorgen dat ik het de volgende jaren wél zou zijn.
Het was een zwaar jaar, met veel tegenslagen en tranen. Maar ik zou er niets aan willen veranderen. Want ja, het jaar dat ik 16 was was een magisch jaar. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, oude vriendschappen nieuw en beter leven ingeblazen, ik heb grenzen verlegd en zoveel leuke herinneringen gemaakt. Ik heb mezelf beter leren kennen, op verschillende vlakken. Ik ben minder onzeker over mezelf en doe meer waar ik me goed bij voel. Ik luister minder naar de mening van anderen en heb geleerd mezelf graag te zien. Het belangrijkste van al. 


Ik heb geleerd dat het nooit goed is zoveel druk op je schouders te leggen. Wat had ik nu gedacht? Dat mijn leven ineens helemaal ging veranderen, alleen maar omdat ik nu toevallig een jaartje ouder ben? Dat vraagt tijd en hard werk, iets waarvan ik soms dacht dat ik het te weinig had. 


Maar hier zit ik dan. Nog twee weken 16 en gelukkiger dan ooit. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik nooit het meest uitbundige en extraverte meisje zal zijn, maar ik ben goed op weg om mijn eigen versie van die high school movie te maken. 


Ook al is leeftijd maar een getal, toch ben ik blij dat ik dit groeiproces nu heb gemaakt. Op mijn 16de. Blijkbaar voelde ik op mijn 12 jaar al dat er iets speciaal zat aan te komen. Ik voel dat ik op mijn 17 jaar nog meer mijn eigen ik zal ontwikkelen, nog meer mijn eigen ding ga doen, nog gelukkiger zal zijn en dat allemaal met de mensen die ik graag zie. 


En nu ga ik nog twee weken genieten van dat 16 zijn, want ik vind het nog steeds een magische leeftijd. 😉

Happy birthday to me xxx 


Veel liefs, 
Mirte ♡
2 opmerkingen on "Sweet 17"

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber