Social Icons

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Film

26.2.18
Ik heb luidop gelachen, gevochten tegen de tranen en op het puntje van mijn stoel gezeten van de spanning. Deze film heeft echt alles!

De dochter van Mildred Hayes werd al maanden geleden verkracht en vermoord, maar toch is er nog geen enkel spoor naar de dader. Hier wordt Mildred heel kwaad van en daarom bedenkt ze een plan. Ze huurt 3 panelen op een afgelegen weg en schrijft er een duidelijke boodschap voor ( de hoofdcommissaris van) de politie op. 

"Raped while dying"

"And still no arrests?" "How come, chief Willoughby?  

 Deze borden schieten bij veel mensen in het verkeerde keelgat en iedereen wil dan ook dat ze de borden weghaalt. Maar dit is wel het laatste wat Mildred wil en ze gaat niets of niemand uit de weg om haar borden te laten staan.

Doorheen de film krijg je veel verschillende beelden van rouw te zien, elk personage had wel iets waar hij mee moest leren leven en de film geeft een goed beeld van hoe elk individu moeilijkheden op een andere manier plaatst. 
Ik heb een paar keer echt op mijn tanden moeten bijten om niet te beginnen wenen en dat had vooral te maken met de geloofwaardigheid van de acteurs. Vooral de rol van Mildred (Vertolkt door Frances McDormand) was heel geloofwaardig. Op sommige momenten was ik vergeten dat ik naar een film aan het kijken was en was het enige wat ik wou haar helpen, omdat ik echt meeleefde met haar. Maar alle acteurs zijn ijzersterk.

De dialogen zijn vaak heel hard, maar er is ook genoeg humor in verwerkt dat je niet het gevoel hebt dat de film te zwaar of dramatisch is. Als ik één klein puntje van kritiek moet geven, dan is het dat ik op een begeven moment niet goed wist waar ze met het verhaal naartoe gingen, maar dat hebben ze heel goed opgelost. 😊Een echte aanrader dus! 

   Ik geef deze film 4 sterren, omdat echt alles in deze film verwerkt zat. 

Laat me weten wat jullie er van vonden! 

Veel liefs, 

Mirte xxx   
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber