Social Icons

Waarom ik minder Netflix kijk + tips

19.2.18
Toen ik een aantal jaar terug eindelijk Netflix kreeg, keek ik de ene serie na de andere uit, ik verslond seizoenen alsof mijn leven er van af ging en heb daarom al een hele hoop series die op Netflix staan uitgekeken. Vandaag de dag kijk ik naar mijn gevoel al veel minder naar Netflix en dit is waarom. 

1. Ik heb zoals ik net al zei echt een hele berg aan series uitgekeken (Girlboss, White Collar, Teen Wolf, Elementary, Gilmore Girls, Orange is the new black, Prison break, Nowhere boys, Haters back off, Bitten, Jane the virgin, ...) en daarom zou ik wel weer eens wat nieuwe dingen ontdekken, maar jammer genoeg zet Netflix vooral de series die al gezien heb tussen mijn aanbevelingen. Als ik netflix wil kijken ben ik niet van plan om eerst nog een uur te zoeken naar iets wat ik wil kijken omdat alles verdoken zit tussen alles dat ik al gezien heb. 

2. Ik steek mijn tijd tegenwoordig liever in andere dingen. Zo probeer ik mijn sociale leven te verbreden, ben ik druk bezig met mijn persoonlijke blog en probeer ik ook nog af en toe iets voor school te doen aangezien dat ook wel moet. Ik besefte opeens hoeveel tijd ik verspil aan series kijken en dat ik vandaar misschien een berg aan tijdsdruk had en deadlines die ik bijna nooit haalde. 

3. Mijn voorkeur gaat nu meer naar lezen. Ja, je leest het goed, ik verkies sinds kort lezen boven Netflix kijken. Het ding met lezen is dat ik mijn hele eigen fantasie kan gebruiken en zelf kan bedenken hoe de personages en de omgeving er uit zien, het helpt me beter met het ontsnappen aan de realiteit. 

4. Een nieuwe wereld vlak voor mijn neus. Ik zit op dit moment aan mijn bureau met een leuke playlist op dit artikel te schrijven terwijl buiten de zon ondergaat en er vogels voorbij mijn raam vliegen. De bomen mogen dan nog wel kaal zijn (en mijn voeten ijskoud), die oranje gloed van de zon die ondergaat is echt prachtig en het gebeurt allemaal achter mijn scherm, in het echt! 
Hemels zoals deze bijvoorbeeld
5. Het geeft me iets om naar uit te kijken. Nu ik niet meer iedere avond na school mijn Netflix open en dit enkel op vrijdag of zondag probeer te doen, heb ik iets om naar uit te kijken tijdens de week, een soort traktatie omdat ik die verdomde schoolweek toch min of meer goed ben doorgekomen en dat is echt een geweldig gevoel. 

Er zijn vele voordelen aan minder Netflix kijken, maar ook enkele nadelen. 
+ Je hebt opeens veel meer tijd
+ Je ziet duidelijk veel meer van de echte wereld 
+ Het geeft je sociale leven een boost
- Je hebt minder om over te schrijven op je blog (minder filmrecensies)
- Het is moeilijk om niet door te kijken na een gigantische clifhanger
+ Hoewel die cliffhanger je wel weer iets geeft om naar uit te kijken

Anyway, je snapt het wel. Bij mij ging dat minder Netflix kijken eigenlijk onbewust en was het dus eigenlijk niet echt moeilijk, maar natuurlijk is dat niet voor iedereen zo simpel en daarom heb ik een aantal tips verzameld die je helpen bij het verminderen van jouw Netflix probleem. 

1. Lees een boek   
Ga op zoek naar het juiste boek en vind zo jouw liefde voor boeken, het kost een beetje tijd, maar het lukt je vast wel en hey, laten wij nu een aantal recensies hebben die je misschien helpen met het zoeken naar je boek. 

2. Kijk YouTube
WACHT! Lees eerst even duidelijk dit. Kijk naar nuttige filmpjes op YouTube, geen filmpjes van katten, honden of wat dan ook, kijk naar video's die jouw kunnen inspireren om je dromen na te komen en van je kont te komen. Op mijn persoonlijke blog deelde ik 5 youtubers die je moet kijken als je een girlboss wil worden (klik), maar er bestaan YouTubers in allerlei soorten en maten die jou kunnen helpen met je dromen najagen. 

3. Spreek een limiet af
Als je jezelf een limiet geeft van een aantal afleveringen die je op een week/maand mag kijken, hoef je jezelf niet vast te houden aan een bepaalde dag, je kan deze afleveringen verspreiden over de hele week/maand en zo kan je die cravings toch inlossen. 

Eeh voila, dit waren mijn tips voor vandaag. Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en dat jullie nu meer zin hebben om je tijd ergens anders in te steken al moet je deze post niet al te serieus nemen want er is echt niets mis met af en toe wegkruipen en een serie achterover slagen. 

Kijk jij veel Netflix? Zo ja, welke serie volg je? 
1 opmerking on "Waarom ik minder Netflix kijk + tips"
  1. ooh echt leuk artikel, ik kijk zelf niet echt heel veel series want ik heb geen Netflix (spijtig), maar soms vind ik het ook wel goed om dezelfde redenen die jij ook hebt gezegd.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber