Social Icons

Zou tijdreizen iets voor mij zijn?

12.4.18
Een tijdje terug keek ik samen met mijn beste vriend de film 'When we first met'. Ergens in het midden van de film vroeg ik hem wat hij vond van tijdreizen en of hij dit ooit zou willen doen. Aan het einde van de film was zijn mening toch veranderd en dat gebeurde ook met de mijne. 

Opgepast: Artikel vertelt het einde van de film 'When we first met'. 

When we first met gaat over Noah die smoorverliefd is op Avery. In het begin van de film krijg je te zien dat Avery gaat trouwen met Ethan, haar prins op het witte paard. Noah vindt dit natuurlijk niet leuk en drinkt zich zat op hun verlovingsfeest. Hierna keer je terug naar het jaar waarin Avery en Noah elkaar voor het eerst ontmoeten en zie je hoe de romance tussen de twee al eindigt op dag één. 

Op een bepaald moment in de film ontdekt Noah dat hij met behulp van een speciaal fotohokje kan tijdreizen en doet hij er alles aan om Avery op de eerste ontmoeting voor zich te winnen. Door een aantal kleine aanpassingen die Noah maakt op de eerste date, ziet zijn leven er drie jaar later (wanneer hij wakker wordt van de eerste date) telkens compleet anders uit. Iedere keer dat hij beseft dat zijn plan niet goed loopt, gaat hij praten met de beste vriendin van Avery, Carrie om er achter te komen wat hij precies fout doet. Na het gesprek keert hij terug naar het fotohokje en probeert hij het opnieuw. Wanneer hij Avery na de zoveelste poging eindelijk voor zich wint, woont in een gigantisch groot huis en rijdt met een super dure auto, merkt hij dat ze helemaal niet van hem houdt, gaat hij opnieuw praten met Carrie en wil hij het nog één laatste keer oplossen. Tijdens deze laatste poging gaat er bij Noah een lichtje branden. SPOILER: Hij hoorde al die tijd al bij Carrie en niet bij Avery. Het plot loopt nog een tijdje door, maar uiteindelijk vinden Noah en Carrie elkaar en loopt alles goed af. 

Et voila, dat was dus kort waar de film over gaat en hoe hij eindigt nu gaan we over tot het echte onderwerp van dit artikel. Tijdreizen.

Tijdens het begin van de film dacht ik dat ik echt graag een keer zou willen tijdreizen om dingen in mijn verleden recht te zetten. Alles zou uiteindelijk alleen maar beter zijn als ik de fouten in mijn verleden zou rechtzetten, toch?

De film deed me inzien dat dat niet zo was en dat alles wat je op je pad krijgt je brengt waar het je moet brengen. Nu ik hier zo over nadenk, voel ik me veel beter en heb ik veel minder spijt van alles wat er vroeger gebeurt is. Het heeft me doen inzien dat alles wat er nu fout loopt een reden heeft en dat geeft me op dit moment veel minder stress dan eerst. Ik laat alles gewoon sneller los en dat doet me deugd. Mis ik de bus? De volgende komt wel. Verdwijnt er iemand uit mijn leven? Die was het waarschijnlijk toch niet waard om er in te horen. Natuurlijk voel ik me nog altijd wel even kut als er iets fout loopt, maar dat gevoel kan ik nu veel makkelijker omzetten in iets positief. 

De reden dat ik ook meteen het einde van de film vertelde, was om mijn standpunt duidelijk te maken. In het begin van de film zie je al dat Noah en Carrie met elkaar praten nog voor hij begon te tijdreizen, dus als hij nu gewoon was verder gegaan, was hij uiteindelijk ook bij haar te recht gekomen. 

Ik blijf het gek vinden hoeveel invloed een film eigenlijk kan hebben op je kijk naar het leven zelfs als je al na 30minuten kijken tegen je beste vriend vertelt hoe jij denkt dat de film zal eindigen en die 1u30 later ook echt zo blijkt te eindigen. 

Wat is jouw kijk op tijdreizen?

2 opmerkingen on "Zou tijdreizen iets voor mij zijn?"
  1. Ik heb een tijdje terug deze film ook gezien en mijn reactie leek heel hard op die van jou, hahah! Ik kon de film ook echt al meteen helemaal voorspellen maar toch wou ik kijken hoe het verder liep! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Die film lijkt me echt heel mooi! Die ga ik zeker eens kijken! Ja, ik denk dat tijdreizen wel leuk is maar als je nog maar 1 ienieminie dingetje verandert dan verandert het heden opeens heel groot, denk ik, dus toch maar leren leven met je fouten!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber