Social Icons

Een bekentenis...

7.5.18
Tot mijn grote schaamte (Ên verdriet) moet ik meedelen dat ik in 2018 nog geen boek heb uitgelezen dat ik niet voor school moest lezen. Het jaar is al bijna in de helft en ik heb nog geen enkel boek uit. Dit overkomt me echt nooit... Waarom dit jaar wel?
Er zijn twee grote factoren die tot dit geleid hebben; school en een drukke (sociale) agenda.Ik zit in het vijfde middelbaar en ik meen het wanneer ik zeg dat dit al het drukste en moeilijkste jaar is dat ik al gedaan heb. Ik heb het gevoel dat ik continu aan het leren ben voor de volgende toets, het volgende deel aan het samenvatten ben, een volgende paper aan het schrijven ben, maar mijn punten lijken niet te volgen... (Soit, dat is een ander verhaal ;) ) Wanneer ik dan toch eens een avondje minder of niets te doen heb, heb ik gewoon de puf niet meer om te beginnen lezen. Ik heb dan geen zin meer om me te "concentreren" en vaak doen mijn ogen pijn van het studeren. Dan kijk ik liever wat naar YouTube of Netflix. Ik heb de laatste tijd zoveel leuke series ontdekt en ben er echt verslaafd aan geworden. HELP ME


Verder heb ik dit jaar echt al veel leuke dingen meegemaakt; ik heb de verjaardag van mijn mama en mezelf gevierd, ik ben naar concerten geweest, proeflessen gevolgd aan de UA, een pasta-avond georganiseerd, afgesproken met vriendinnen, naar het bal van onze school gegaan,... Dit jaar zat al zo vol! En hoewel ik daardoor ook veel moe ben en het gevoel heb dat ik altijd vanalles aan het plannen ben, heb ik er ook heel veel mooie herinneringen bij gekregen. 


Al zegt mijn papa soms van niet, (wanneer ik aan het filmen was tijdens Niall bijvoorbeeld 😉) toch probeer ik zoveel mogelijk in het hier en nu te leven en te genieten van de dingen die nu op mijn pad komen. Ik merk dat ik veel sneller ja zeg op dingen, dan vroeger. Een voorbeeld; vorige week was het het bal van Sint-Lievens. Een paar vriendinnen vroegen me al een tijdje of ik mee ging. Maar ik was aan het twijfelen. ''Een hele zaterdagavond in de drukte? Met muziek die ik waarschijnlijk niet ken? Wie gaat er nog allemaal? Wat als ze me raar aankijken? Wil ik niet liever een avond op de zetel liggen dan heel de tijd drukte en lawaai om me heen?" Maar ik ben gegaan. Omdat ik er stiekem wÊl zin in had. Omdat ik nood had aan een girlsnight. Omdat ik niet (meer) inzag waarom anderen meer "recht" hadden om te gaan dan ik. 
En het was zo leuk! Tijdens de uren dat ik me aan het klaarmaken was (ja, uren 😜) had ik heel de tijd kriebels in mijn buik en het was zo leuk iedereen net en mooi uitgedost te zien. Ik heb een hele avond gedanst met mijn vriendinnen (over de pijn aan mijn voeten zullen we maar even zwijgen zeker... ) en ik wou echt langer blijven. 

Dus ja, ik heb dit jaar nog niets gelezen. Maar ik heb mijn eigen kleine wereldje vergroot. En op dit moment vind ik dat eigenlijk best leuk. 😊


Veel liefs

Mirte xxx    

2 opmerkingen on "Een bekentenis... "
  1. Zo leuk dit artikeltje, ik word er spontaan vrolijk van! In de zomervakantie is er nog genoeg tijd om veeeeel te lezen (of dat is toch altijd het moment dat ik veel boeken lees)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, bedankt! Dat is zo lief! Ja, in de zomervakantie lees ik meestal rond de 10 boeken. 😊

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber