Social Icons

De boeken in mijn koffer

2.7.18
Koffers inpakken, een klusje waar ik niet bepaald naar uitkijk als ik er aan denk. Het op voorhand bedenken wat ik aan zal doen, zien dat ik niets vergeet en zeker het beslissen wat ik zal lezen vind ik niets. Maar hey, het is nu eenmaal iets dat moet gebeuren als je op vakantie gaat. Omdat ik al over een paar weken vertrek, heb ik alvast beslist welke boeken er mee gaan in mijn koffers.


Ik ben niet het type lezer dat een boek uitleest in 2 dagen, ik probeer gewoon iedere dag enkele pagina's te lezen en vind het echt niet erg dat ik daarom een maand over hetzelfde boek doe. Toch kies ik ervoor om meer dan één boek mee te nemen in mijn koffer. Ik ga ook gewoon heel lang weg en wil liever iets te veel meenemen dan te weinig. 

1) Het ongelukproject • Julie Buxbaum
In dit boek ben ik op het moment al bezig, dus het zou kunnen dat ik dit al uit heb voor ik vertrek (waarschijnlijk niet). Het boek vertelt een verhaal uit de ogen van Kit en David. Kit is een populair meisje en David is echt het compleet tegenovergestelde, hij zit namelijk ALTIJD alleen. Kit haar vader is exact een maand overleden wanneer ze besluit om bij David aan tafel te gaan zitten, iedereen is in shock, maar Kit is gewoon niet in de stemming om te praten met haar vriendinnen. Hoewel Kit in het begin wat onzeker was of het wel een goed idee was om bij David te gaan zitten, worden ze na verloop van tijd echt goede vrienden. Ze gaan op onderzoek uit naar het auto-ongeluk waarin Kits vader overleed, maar hun vriendschap komt onder vuur te staan wanneer de waarheid aan het licht komt. 

Het werkboek is een vervolg op het leesboek, waar ik as we speak ook in bezig ben en waarschijnlijk ook meeneem als ik het nog niet uit heb voor ik vertrek. Ik weet dat het werkboek niet echt een leesboek is, maar toch neem ik hem gewoon mee. Ik heb wel besloten om hem in te vullen in een apart schriftje zodat ik het boek niet lelijk maak met mijn lelijke geschrift en ik het later ook nog eens kan gebruiken en mijn antwoorden kan vergelijken. Het is een werkboek dat gemaakt is voor ondernemers, hoewel ik dat nog niet officieel ben, lijkt het me wel erg leuk om het werkboek in te vullen en te kijken naar hoe ik verder wil met mijn blogs en zo. 
3) Liefdesbrieven aan de sterren • Ava Dellaira
Het begon allemaal bij een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon. Dit doet ze en omdat het haar wel aanspreekt schrijft ze steeds meer brieven aan dode sterren. Ze vertelt hen over hoe ze rouwt om haar zus en vraagt zich af hoe ze kan rouwen om haar na wat ze haar heeft aangedaan. 

Ik kocht dit boek heel impulsief met een boekenbon die ik nog vond voor maar vijf euro en voor de prachtige kaft. Wanneer je het papier er af haalt, heb je een knalroos boek in je handen en dat stond mij ook wel aan. 

4) Schrijven Kreng! • Lisette Jonkman
Schrijven kreng is een handboek voor schrijvers die bang zijn van een knipperende cursor. Dat ik zelf veel schrijf weten jullie natuurlijk al. Ik schijf artikels voor twee blogs en hier en daar eens een gast artikel, maar in mijn vrije tijd ben ik ook heel erg vaak bezig met schrijven. Toch ben ik af en toe 'bang' van die knipperende cursor hopelijk kan ik hier mee leren omgaan wanneer ik dit boek uit heb. 

Op mijn tbr deze zomer staan op dit moment dus deze 4 boeken, maar ik ken mezelf en weet dat dit nog wel zou kunnen veranderen. Op het einde van de zomer plaats ik waarschijnlijk toch nog wat recensies van de boeken die ik de komende tijd ga lezen. 

Bij deze wil ik jullie trouwens ook heel erg bedanken voor het wachten. Ik kan voor ons beide spreken als ik zeg dat wij de afgelopen maanden echt even tegen heel veel deadlines en sh*t aanliepen waardoor we even niet te kracht hadden om te beginnen schrijven aan de blog. Gelukkig hadden we elkaar en hebben we elkaar er weer doorheen getrokken. Hier zijn we weer and we love you.  

Liefs, 
Amber


Wat lees jij deze zomer? 
Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatie. Dat houdt in dat wij een percentage krijgen indien je iets aankoopt via onze link. 

2 opmerkingen on "De boeken in mijn koffer"
  1. Ze zien er allemaal super leuk uit, vooral het ongelukproject. Leuke post!! (en veel plezier met lezen)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber