Social Icons

Love, Simon • film

9.7.18

Lieve lieve lezers,


Als er nog mensen zijn die dit lezen, dan wil ik jullie heel hard bedanken. Bedankt om te wachten! De laatste maanden van school waren heel druk en hectisch, zeker met de examens, waardoor we niet echt de tijd vonden om artikels te schrijven. Nu het vakantie is, hebben we iets meer tijd en kunnen we hopelijk deze zomer weer wat vaker artikels plaatsten! X
5 mei ben ik samen met een paar van mijn beste vriendinnen naar de première van "Love, Simon" geweest. Via een wedstrijd op Tinne Oltmans' Instagram hadden we twee duotickets gewonnen. Doordat De Lijn ons weeral in de steek liet, moest de mama van Zofia ons op het laatste moment met de auto brengen en waren we bijna te laat. We zaten letterlijk maar één minuut op onze plaats, toen de film al begon.

Ik keek heel hard uit naar deze film en had er hoge verwachtingen van. Deze zijn dan ook heel hard ingelost! "Love, Simon" is één van de mooiste films die ik ooit gezien heb en zal nog jaren één van mijn lievelingsfilms zijn.

De film gaat over Simon, een tiener met een vrij normaal leven. Hij heeft een goede band met zijn ouders, hij zorgt goed voor zijn kleine zusje, hij drinkt veel te veel koffie (Only one of the many reasons why I love him 😇) en doet alles samen met zijn beste vrienden. Toch is er iets dat aan hem knaagt, hij heeft een groot geheim. Niemand weet dat hij op jongens valt... 

Wanneer bekend gemaakt wordt dat er nog een andere jongen homo is bij hem op school, neemt Simon contact op met hem. Langzaamaan ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee, ze delen hun gevoelens, verhalen, angsten,... Ze kunnen over alles praten, ze delen alles met elkaar, alles buiten hun echte naam. 

Wanneer Simon gedwongen wordt uit de kast te komen, dreigt de vriendschap te verdwijnen. Simon moet belangrijke keuzes maken; gaat hij eindelijk volledig zichzelf zijn? 

"Sometimes I feel like I’m stuck on a ferris wheel. One minute I’m on top of the world, then the next I’m at rock-bottom. I’ve been thinking about why I haven’t come out yet. Maybe part of me wants to hold onto who’ve I’ve always been, just a little longer. No matter what, who you are to the world is pretty terrifying because what if the world doesn’t like you?" - Simon Spier

Deze quote vind ik heel mooi, omdat ik me er heel erg in kan vinden. Er zijn dagen waarop ik me geweldig voel; ik doe waar ik zin in heb zonder me ook maar af te vragen wat anderen er van kunnen denken, ik lach, ik maak plezier en ben gelukkig. Maar nog steeds zijn er soms dagen waarop ik me terug een beetje op de achtergrond hou, want wat als ze die uitbundige Mirte niet leuk vinden? Wat als ik iets stom zeg of doe, of in de weg loop? Gelukkig komen deze dagen steeds minder voor en heb ik geweldige vrienden en familieleden die me gewoon ongegeneerd mezelf laten zijn. ♡

Ik denk dat deze film voor elke tiener veel kan betekenen, homo of hetero. Het is een film die je laat zien dat het oké is om gewoon jezelf te zijn, wat anderen er ook van kunnen zeggen. En dat is een wereld waar ik graag in wil leven, één waar iedereen gewoon zichzelf is! Daarom is het vast en zeker geen verrassing dat ik deze film 5 sterren geef.
 
Xoxo, Mirte

2 opmerkingen on "Love, Simon • film"
  1. Ik vond het ook echt een geweldige film!! Toen ik de bioscoop uitliep voelde ik me helemaal gelukkig <3 Leuke review!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh nu heb ik NOG meer zin om die film te kijken! Leuke review ook!!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber