Social Icons

Eat Pray Love • Elizabeth Gilbert // boek vs film

27.8.18
Na al die jaren op mijn verlanglijstje, heb ik eindelijk het boek Eat Pray Love gelezen deze zomer. Of beter gezegd, eindelijk uitgelezen, want ik was er vorige zomer ook al in begonnen. Eind augustus (2017) was ik bijna aan het deel "Love" gekomen, maar door het drukke vijfde middelbaar kon ik nooit verder lezen. Gelukkig bestaat er zoiets als vakantie. :)

Normaal gezien lees ik altijd eerst het boek voor ik de film kijk, maar deze film heb ik al jaren geleden voor de eerste keer gezien. (En sindsdien nog zeker 5 keer) Ik wou dit boek koste wat het kost in het Engels lezen, maar ik was altijd bang dat mijn Engels er nog niet goed genoeg voor ging zijn en dat ik me dus te hard zou moeten concentreren in plaats van er van te kunnen genieten. 
Vorig jaar vond ik dat ik wel lang genoeg gewacht had en was het tijd om er in te beginnen! 


Voor de mensen die het verhaal niet kennen; 

De 31-jarige Elizabeth heeft alles om gelukkig te zijn. Ze is al jaren getrouwd, ze heeft een goede job, veel vrienden en wordt graag gezien door iedereen. Maar toch knaagt er iets aan haar, ze voelt zich allesbehalve gelukkig. Wanneer ze op een avond helemaal instort, beseft ze dat het tijd is om in actie te schieten. 

Na een pijnlijke scheiding, vindt ze terug liefde bij de veel jongere David. Ook deze relatie is maar van korte duur, omdat Elizabeth beseft dat ze eerst weer van zichzelf moet leren houden. Daarom beslist ze om een jaar alleen op vakantie te gaan; eerst naar Italië (dit is het "Eat stukje") , dan naar India (Pray) en uiteindelijk naar Bali (Love).  
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik de film net iets beter vind dat het boek. Dit kan misschien komen doordat de "verrassing" dan net iets groter was, want als ik eerst het boek lees, vind ik dat dan weer beter. 😋 Ik denk dat ik het boek soms net iets te langdradig vond, soms moest ik het echt even wegleggen omdat ik er moeilijk door geraakte. Daarbij vind ik Julia Roberts een geweldige actrice. 

Zowel de film als het boek hebben me zin gegeven om ook een jaar te vertrekken. Ik denk dat zo'n reis nog wel iets voor mij zou zijn. Zeker als je net uit een heel lastige periode komt, denk ik dat alleen op reis gaan de perfecte manier is om jezelf weer te vinden en terug graag te zien. 
Liz begint haar reis in Rome, waar ze zoveel mogelijk wil eten en Italiaans leren. Dit stuk vind ik (in zowel film als boek) het leukste stuk, omdat dit ook mijn droom is. Ik ben in de krokusvakantie van 2017 naar Rome op vakantie geweest en sindsdien wil ik ooit in Rome gaan wonen. Al is het maar voor een paar maanden, zelfs weken, ooit wil ik in Rome wonen. En eten. En Italiaans wil ik al leren zo langs als ik me kan herinneren. 😊
Het boek geef ik 3/5, de film toch eerder 4/5.

Veel liefs, 

Mirte xxx 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatie. Dat houdt in dat wij een percentage krijgen indien je iets aankoopt via onze link. 
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber