Social Icons

Good Girls • Serie

2.8.18
Wat doe je wanneer je dochter heel snel medicatie nodig heeft voor haar nieren? Wat doe je als je man je bedriegt en te dure dingen koopt voor zijn minnares waardoor je de hypotheek niet meer kan betalen? Wat doe je als alleenstaande moeder met een ex die je voor de rechter wil slepen? Wat doe je als je eigenlijk echt heel dringend geld nodig hebt omdat het leven eigenlijk veel te duur is? Simpel. Je beroofd gewoon een supermarkt. 


Terwijl ik in mijn notitieboekjes aan het schrijven ben, kijk ik graag even naar Netflix of YouTube. Even geleden was dit weer het geval en toen raadde Netflix mij de serie Good Girls aan. Ik las de korte beschrijving, zag dat de serie slechts tien afleveringen had en drukte op play. Het eerste dat ik hoorde was Bad Liar van Selena Gomez, dus de serie had mij al meteen te pakken, I mean wie houdt er nu niet van Selena Gomez? Bleef ik echt zo hooked of was dit gedaan nadat Selena stopte met zingen? 

De vragen die ik daarnet stelde beschrijven eigenlijk al een beetje waar de serie over gaat. Er zijn drie moeders die dringend geld nodig hebben voor hun kinderen en dus een plan bedenken om 30 000$ te stelen. Hun plan lukt alleen net iets te goed en ze nemen veel meer mee dan wat eigenlijk de bedoeling was. Alsof dat nog niet allemaal shockerend genoeg was, komen ze er niet veel later achter dat ze het geld gestolen hebben van witwassers en dat het dus geen geld was van de supermarkt die ze beroofd hebben. De drie komen in de problemen met de witwassers en kijken de dood in de ogen, maar of het goed afloopt, moet je zelf maar zien. 

De serie zit vol met humor en speelt echt met je gevoelens. Hij brengt verschillende onderwerpen aanbod waar we moeilijk over kunnen praten en draait natuurlijk rond die meest gestelde ethische vraag: Is het goed om te stelen om er anderen mee te helpen? Een vraag die mij als humane wetenschapper ook meer dan één keer gesteld is het afgelopen schooljaar. 

Wat ik heerlijk vond aan de serie was dat ze stereotypes doorbreken door 1) de moeders het vuile werk te laten doen in plaats van de vaders en 2) ook te kiezen voor twee blanke vrouwen die zich dankzij deze diefstal in de criminaliteit bevinden. Dit schooljaar is het me eigenlijk pas opgevallen  (again dankzij cultuur), dat het merendeel van de programmamakers vaak buitenlanders kiest om crimineel te spelen, dat is natuurlijk echt helemaal fout. Deze serie laat zien dat het iedereen kan overkomen en dat er verschillende oorzaken zijn voor het plegen van een misdaad. Wil dat zeggen dat deze serie misdaad goedkeurd? Neen, maar het zet je wel aan het denken en laat je zien dat je vaak te snel over bepaalde dingen en mensen oordeelt. Nog mooier is dat de dochter van Annie er zonder zich er voor te schamen liever uit wil zien als een jongen en ik vind dat ook die dingen meer aan bod zouden moeten komen, want genderdysforie is geen ziekte en het wordt tijd dat we het gaan omarmen.


Mijn antwoord was denk ik al duidelijk, maar ja, ik heb de tien afleveringen van de serie super enthousiast bekeken. Zo enthousiast zelfs dat ik Mirte en Laura meteen een berichtje stuurde om hem ook te kijken. 

Raad ik je aan de serie te kijken? 
Euhm... JA! 

Liefs, 
Amber

Extra info: 
Te zien op: Netflix
Cast: Mae Whitman, Retta, Christina Hendricks, Manny Montana ...
Afleveringen: 10 (Seizoen 1) 
Eerste aflevering: 26 februari 2018 

Wat denk jij van de serie?

Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber