Social Icons

To all the boys I loved before • Film

17.8.18
Eindelijk is het dan zo ver! De verfilming van één van mijn favoriete boeken is hier. Het lijkt echt alsof ik er een eeuwigheid op heb zitten wachten en eindelijk is hij hier. Ik ben deze ochtend lekker vroeg wakker geworden om de film meteen te kijken en voor jullie een mini recensie te schrijven. Al vind ik dat je gewoon beter nu je Netflix kunt openen om de film te kijken. 
To all the boys I loved before is een trilogie van Jenny Han. Enkel het eerste boek uit de serie werd verfilmd, (maar wie weet, misschien worden de vervolgen ook ooit nog eens verfilmd) dus ga ik het even alleen over dat boek en de film hebben, het blijft tenslotte een mini review van de film hé. 

To all the boys in het kort: 

Lara Jean is een 16-jarig meisje dat dol is op het lezen van liefdesboeken. Ze droomt van een leven dat net zo romantisch is als de boeken die ze leest en schrijft daarom al sinds ze jong is liefdesbrieven aan de jongens van wie ze houdt. Wat ze echter niet weet is dat die liefdesbrieven op een dag ook echt verstuurd zouden worden om haar leven voorgoed op zijn kop te zetten. Er worden vijf liefdesbrieven verstuurd, waaronder de brief die ze schreef aan John, het vriendje van haar oudere zus Margot en Peter Kavinsky, de populaire jongen van de school die nu een relatie heeft met Gen, de vroegere beste vriendin van Lara Jean. Wanneer ze ontdekt dat haar brieven bij de jongens zijn geraakt raakt ze helemaal in paniek en doet ze iets wat grote gevolgen heeft. Ze kust Peter voor de ogen van John. Peter en Lara Jean besluiten om een neprelatie te beginnen, maar of dat wel zo slim was moet nog blijken. 

Wat ik zo geweldig vind aan deze film/boeken: 

 • Lara Jean! Ik herken mezelf zo hard in haar. 
 • Peter Kavinsky, zijn karakter is echt om van te smelten en zijn uiterlijk mag ook echt wel gezien worden. 
 • De echtheid van de personages
 • Hoe de personages uit de film passen in het plaatje dat ik er aan heb gegeven. (Behalve Lucas dan) 
 • De acteurs, maar da hoort eigenlijk een beetje bij het vorige puntje. Ik denk dat Jenny geen betere acteurs had kunnen kiezen om de personages uit het boek een gezicht te geven 
 • Jenny Han. Tijdens één van LJ's flashbacks krijgt Jenny ook een mini figurante rolletje als een van de leerkrachten en dat vond ik echt super leuk gevonden omdat de auteur van het verhaal vaak niet echt aanbod komt in films.

Wat ik miste uit het boek: 

 • Het scrapbook. Wie de boeken heeft gelezen weet dat Lara Jean een heel creatieve meid is met een liefde voor scrapbooking, maar daar zie je niets van terug in de film. 
 • Het bakken. Naast scrapbooken bakt Lara Jean in de boeken ook erg veel, maar naast die ene scene zie je daar ook niets van terug. 
 • Margot. Hoewel Margot inderdaad in Schotland woont en ze in het boek dus ook niet echt aanwezig was, miste ik de band tussen de twee oudste zussen waar ik over gelezen had een beetje in de film. 

Boek beter dan film?

Veel mensen zeggen dat boeken altijd beter zijn dan de film, maar vaak vind ik dat niet zo en daarom stel ik mezelf die vraag nu even. Ik geloof dat ik het boek wel beter vond dan de film, gewoon omdat het verhaal daar niet zo snel in gepropt moest worden. In het boek zijn er meer dingen gebeurd dan in de film en natuurlijk heb je daar meer details, meer gevoel en zo van die dingen. Toch is de film by far een van de leukste films die ik de afgelopen tijd gezien heb. 
Ik moet kritisch blijven en geef de film daarom een 4,5 en geen 5. Ik weet dat niet alles uit een boek in een film kan passen, maar die belangrijke karaktereigenschappen van Lara Jean die er werden uitgelaten hebben toch wel een half puntje gekost. 

Raad ik je aan de film te kijken?
Deuh! En wel NU meteen zelfs, maar moest je toch nog niet overtuigd zijn. Hier is de trailer: 
Liefs, 
Amber

2 opmerkingen on "To all the boys I loved before • Film"
 1. Ooh ik wist niet dat er een film ging komen haha, maar ik vond de boeken wel echt zooo goed!! ik ga maar snel die film kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Heb echt nog nooit zo een goede boekverfilming gezien.

   Verwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber