Social Icons

Pumpkinheads • Rainbow Rowell

10.10.19
Het is herfst en dat wilt zeggen dat het tijd is voor herfstige boeken. Zelf had ik nog geen idee welk herfstige boek ik dit jaar zou lezen, totdat ik het nieuwste 'boek' van Rainbow Rowell tegenkwam op Goodreads. Boek staat hier tussen haakjes, want Pumpkinheads is eigenlijk een graphic novel. 
Ik had zelf nog maar één keer in mijn leven een graphic novel gelezen en dat was voor een boekbespreking Nederlands. Ik vond het toen eigenlijk minder erg dan verwacht. In een graphic novel kan het verhaal gewoon niet te langdradig zijn en daarnaast kan je het verhaal ook gewoon zelf verzinnen waneer je alleen naar de plaatjes kijkt. 

Pumpkinheads gaat over Deja en Josiah, twee beste vrienden die elkaar eigenlijk alleen maar zien wanneer het herfst is, want dan is het tijd voor de pumpkin patch in hun dorp. Dit jaar zal het de laatste keer zijn dat Deja en Josiah samen zullen werken op het fest, want dit is het jaar dat de twee eindelijk afstuderen. Om het de avond van zijn leven te maken, zorgt Deja ervoor dat haar beste vriend Josiah eindelijk eens gaat praten met het meisje waar hij al jaren een oogje op heeft. Hoe dat afloopt, lees je in deze graphic novel.

De afbeeldingen in het boek zijn getekend door Faith Erin Hicks, een gekende tekenares in Graphic Novel land. Ik snap wel waarom, want haar tekenstijl is echt heel fijn om naar te kijken. De herfst spring echt uit het boek vanaf de eerste pagina.
De graphic krijgt van mij vijf koekjes om de volgende redenen: 1) Het thema herfst, werd perfect uitgewerkt. Niet alleen in de plaatjes, maar ook in het hele event dat er rondom geweven werd. 2) Ik kon het eten en de geuren waarover ze in het boek spraken bijna zelf ruiken en proeven. 3) Het gebruik van een niet stereotype personage als Deja (Bi, gekleurd, zelfzeker...) 4) Had ik al gezegd dat ik echt heel erg van het herfstthema hield?

Raadt ik je het boek aan?
Ja. Dit boek is een aanrader voor iedereen, maar ook:  Wanneer je helemaal nog nooit een graphic novel gelezen hebt en je het eens een kans wilt geven, is dit een aanrader. Het Engels in het boek is ook niet te moeilijk, dus als je je Engels eens wilt oefenen, dan kan je dit boek vast op je tbr zetten. Voor iedereen die houdt van de herfst, van deze graphic ga je absoluut geen spijt krijgen. En tot slot, je hebt dit boek in een uurtje uit, dus het excuus 'ik heb er geen tijd voor', valt hiermee in het water. 😉

Extra:
Titel: Pumpkinheads
Auteur: Rainbow Rowell & Faith
Uitgever:  Karakter uitgevers B.V.
Taal: Engels
Hier te koop
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber