Social Icons

Romance • Camila Cabello

6.12.19
Muziek is echt een groot deel van mijn leven. Gisteren wist Spotify mij te vertellen dat ik al sinds 2012 een account bij hen heb en al sinds 2016 premium ben. Ook in mijn terugblik op het hele decennium was duidelijk te zien dat mijn favoriete nummers van toen terug te koppelen waren aan bepaalde periodes in mijn leven. Het is dus niet gek dat ik op deze blog muziek ook graag naar voor zou willen brengen, vandaag doe ik dat door mijn mening te geven op het nieuwste album van Camila Cabello. 


Ik luister al naar Camila sinds ze haar nummer crying in the club uitbracht, maar of ik mezelf nu een grote fan mag noemen betwijfel ik. Haar nummers zijn te vinden in verschillende van mijn afspeellijsten en ik ben dit nieuwe album 5 uur na het is uitgekomen al een uur op repeat aan het luisteren, maar er zijn artiesten waar ik meer van houd. (Lees: zegt degene die dus exact om 10u aan haar laptop zat om concert tickets te kopen...nee, ik ben écht geen fangirl 😂)

Het album kreeg de naam 'Romance' en aan de nummers is duidelijk te merken waarom. Van de eerste vlam die je voelt wanneer je verliefd wordt, naar de ruzies die je af en toe mee maakt en dan iets waar niemand op zit te wachten in een relatie: de breakup, de nummers vertellen het allemaal. 

Daarnaast vertelt Camila in 'The romance experience' nog een achtergrond verhaaltje voor enkele van de nummers van een 30-tal seconden die er voor zorgen dat je hélemaal mee bent met de gevoelens die ze wilt overbrengen in haar album 'Romance'.

Of het album geïnspireerd is op haar relatie met Shawn Mendes? Ik heb zelf een vermoeden van wel, vooral door het feit dat 'Señorita' ook op dit album staat en door het laatste nummer van het album:  'First man'. Dat laatste is een nummer dat ze zingt voor haar vader, om hem duidelijk te maken dat hij niet bang moet zijn voor haar vriendje en belooft ze hem dat hij goed voor haar zal zorgen. Daarnaast zingt ze ook nog eens dat ze net zijn familie heeft ontmoet en laat dat nu iets zijn wat net ook echt gebeurd is bij Shawn en Camila... en zo zijn er nog een paar clues verstopt in de nummers (het zwarte leren vestje dat Shawn droeg in Señorita bijvoorbeeld).

Mijn favoriete nummers van het album zijn momenteel 'Shameless', 'Dream of You', 'First man', en 'My oh my'. 

Mijn minst favoriete nummer is 'Living Proof'. 
Ik geef het album over het algemeen 5 koekjes. Ik kan het niet onder stoelen of banken steken, maar de gevoelens waar ze over zingt komen zeker binnen en ik kan niet anders dan blij zijn dat ik ze 14 juni gewoon live mag horen.

Wie van jullie zie ik op het concert?
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber