Social Icons

De boeken die ik las in 2019

25.1.20
Nu 2020 alweer bijna een maand in volle gang is, vind ik het wel eens tijd om alle boeken die ik in 2019 heb gelezen met jullie te delen. Wie weet kom jij op deze manier wel een boek tegen om aan jouw 2020 tbr toe te voegen.


1. Liefdesbrieven aan de sterren • Ava Dellaira
Het eerst boek dat ik uitlas in 2019 was liefdesbrieven aan de sterren. Het was een boek dat ik kocht in de lente van 2018 omwille van de vijf euro sticker die er destijds op plakte en dus niet echt omwille van het verhaal dat er achter het boek zat. Maar wow! Wat was dit een fantastisch mooi boek! Ik kan me nog altijd herinneren hoe een warm en gezellig gevoel het boek me gaf ondanks het zware onderwerp waarover er verteld werd. 

Moest je dit boek nog niet gelezen hebben, dan kan ik het je zeker aanraden. 

2. Le grand cahier • Agota Kristof
Jawel jawel, je leest het goed. Ik heb (niet vrijwillig) een Frans boek gelezen. Dit boek was om het in één woord te beschrijven gewoonweg shockerend. Van kindermisbruik tot seks met dieren, it's all in there en ik zou echt terugwillen keren in de tijd en dit boek ontlezen. Want waar mijn leerkracht duidelijk niet bij stil heeft gestaan, was dat er mensen zijn die dingen heel erg visualiseren wanneer ze lezen. Brrrr...Thanks for all the nightmares!

3. Minimalisme • Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus
Minimalisme was één van de boeken die ik wilde lezen voor mijn scriptie over jawel, minimalisme. Het boek is geschreven door the minimalists, twee mannen die mij samen met Marie Kondo enorm hebben geïnspireerd om te ontspullen en anders naar spullen te kijken het afgelopen jaar. 

4. De vlecht/La tresse • Laetitia Colombani
Zie je dit? Ik heb gewoon nog een frans boek gelezen in 2019. Nu ja eerlijk is eerlijk, deze keer heb ik wel een beetje vals gespeeld door zowel de Franse als de Nederlandse versie te lezen, maar ja, wat moet je anders doen wanneer je nog last minute voor al je taalvakken een boek moet lezen vlak voor je examens?

Dit boek was overigens echt fantastisch. Het las erg vlot en over het verhaal was echt super goed nagedacht. Ik moet hier zelfs toegeven dat ik het met tranen op mijn wangen heb dichtgeslagen. Dit boek is dus ook echt een aanrader. 

5. Twee vrouwen • Harry Mulisch
Twee vrouwen was het laatste boek dat ik moest lezen voor school en  hoewel het in de eerste instantie echt een saai boek leek, was ik achteraf zo blij dat ik dit boek van de lijst gekozen had! Het boek is geschreven in briefvorm waardoor alles lekker kort en snel was om te lezen en er niet te veel gekke diepgang in zat. Dat maakt dit boek echt super mega fantastisch wanneer je voor al je taalvakken een boek moet lezen voor je examen. 

Of ik je dit boek ga aanraden. Niet direct nee... maar moest het op de lijst van je leerkracht staan, kies dan hoe dan ook dit boek!!! 

Het allereerste boek dat ik gratis mocht ontvangen om er een recensie over te schrijven, was Blauw. Een boek dat ik iedereen kan aanraden, want wauw!!! Ik vond het echt fantastisch.  

Toen ik het boek las, was het nog een boek dat de twee Antwerpse dames zelf hebben uitgegeven, maar ondertussen is het boek deel van een uitgeverij en werd J.B. Hathewine omgedoopt tot J.B Ocean.

7. Self-care: de ultieme gids om voor jezelf te zorgen • Nadia Narrain & Katia Narrain Philips
Self-care was denk ik het boek dat mijn liefde voor non-fictie boeken echt deed aanwakkeren. Ik kan niet op een hand tellen hoeveel tips ik uit dit boek heb weten halen. Het boek zat dan ook niet alleen maar vol met de standaard tips als 'neem eens een bad' of 'lees eens een boek', maar leert de lezers ook effectief nieuwe dingen. 

Toen het boek net uitkwam, was de hype errond echt gigantisch. Ik heb het boek dan ook op mijn wishlist gezet en gekregen niet lang nadat het was uitgekomen. Het enige wat ik niet deed, was het boek ook effectief lezen. Tot in 2019 dus. Of ik het boek de hype waard vond? Absoluut, maar klik vooral op de link om meer over mijn bedenkingen te weten te komen. 

Volg me kocht ik om eerlijk te zijn vooral om de 10€ sticker die er op zat en niet zozeer voor het verhaal. Gelukkig werd ik bij het lezen van dit boek aangenaam verrast door de boodschap die Sophie wilde overbrengen met de wereld. 

10. Pumpkinheads • Rainbow Rowell
Pumpkinheads was de tweede graphic novel die ik ooit in mijn leven heb gelezen. Misschien ook wel de laatste. De enige reden dat ik boek kocht was namelijk omwille van het feit dat het geschreven is door Rainbow Rowell en een enorm herfstig thema was. 

Vond ik het boek leuk? JAAA! Zou ik de volgende keer geld geven aan een boek dat ik op een uur uit heb? Nee... daar ga ik dan wel voor naar de bib. 
11. From blog to brand • Laurentine van Landeghem
Een van mijn grootste dromen is om een brand te maken van mijn blogs. Niet omdat ik er rijk van wil worden, maar wel omdat ik wat ik wil uitstralen (vooral op Ambers Things dan) enorm belangrijk vind en ik zou willen dat veel meer mensen mijn boodschap aan de wereld te lezen krijgen. 

Hoewel dat die boek vooral ging over fashion gerelateerde dingen, heb ik enorm veel uit dit boek kunnen halen waar ik in 2020 zonder enige twijfel mee aan de slag ga. 

12. Klik • Rainbow Rowell
Klik was een van de boeken die ik een hele tijd terug erg goedkoop wist te scoren. Helaas vond ik het boek niet zo leuk als ik had gehoopt, maar wel leuk genoeg om hem helemaal uit te lezen.

Het laatste boek dat ik in het vorige decenium uitlas, was het moois dat we delen van Ish Ait Hamou. Het was een boek dat me bij de keel gegrepen heeft, me deed huilen en me boos heeft gemaakt. Klik vooral op de link hierboven om te achterhalen waarom. 

En dit was dan eindelijk de lijst van alle boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Helaas heb ik maar 13 boeken gelezen van de 15 die ik er wilde lezen, maar ik weet nu al dat ik dat in 2020 goed ga maken. Het is niet voor niets dat ik mijn doel dit jaar op 20 heb gezet. Bij deze aantallen vraag ik mij trouwens echt af waarom ik eigenlijk een boekenblog heb, ik lees nog niet eens de helft zo veel als mijn collega boekbloggers... lol. 


Anywayyyyy  tot de volgende lieve biscuits!

Liefs, 
Amber
4 opmerkingen on "De boeken die ik las in 2019"
 1. Wat een veelzijdige lijst zeg! Jij hebt echt veel verschillende boeken gelezen.

  Ik moet zeggen dat ik wel wat geshockeerd ben door nummer 2 - moest je dat lezen voor school??? Ik ken het verder niet, niets jouw omschrijving is sprekend genoeg en ik hoef het ook niet te lezen...

  Nummer 11 vind ik dan wel weer heel interessant klinken en die moet ik maar eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad niet echt een bepaalt genre waar ik steeds opnieuw naar grijp. Net als bij mensen, kijk ik bij boeken meer naar of de inhoudt ervan iets met me doet.

   Nummer 2 moest ik echt lezen voor school inderdaad. Onze klas vond het ook enorm heftig en vreemd. Zeker omdat wat ik hier beschreef nog niet het ergste was dat er gebeurde. Details ga ik je besparen...

   Nummer 11 is echt heel leuk en leerzaam!

   Verwijderen
 2. wow echt heftig dat frans boek!! ik heb nog geen enkel boek van deze lijst gelezen, alleen the hate u give, en dat vond ik inderdaad echt heel goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het merendeel van deze boeken raad ik je echt enorm aan! Vooral Blauw en Liefdesbrieven aan de sterren lijken me iets voor jou.

   Verwijderen

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber