Social Icons

Onverstaanbaar • Maan

31.1.20

Liedjes die meer zijn dan een paar woorden op papier. Liedjes waar een verhaal achter zit, iets waar je je in kunt herkennen. Ik geef er een voorkeur aan. Altijd al gedaan. Ik was dan ook mega blij toen ik hoorde dat het allereerste album van Maan hier vol van zit. Benieuwd naar wat ik nog meer van het album vind? 


Onverstaanbaar veel gevoelens kwamen er los toen ik mij afsloot van de wereld om mij heen om naar dit album te luisteren. Tranen, vooral die kwamen er aan te pas. Tranen omdat de timing van deze release niet beter kon zijn. Tranen omdat ik bij heel veel nummers het gevoel had dat ze voor mij geschreven waren. Tranen van geluk, geluk omdat ik me opeens veel minder alleen voel. Geluk omdat ik zo blij ben dat muziek zo veel met een mens kan doen. 

6 weken geleden al luisterde ik voor het eerst naar het nummer 'Ze huilt maar ze lacht', een nummer over jezelf zijn en tevens een nummer dat mij toen écht enorm raakte. Deze keer, was het 'Vergeet je niet' dat ervoor heeft gezorgd dat mijn waterval zijn deuren opende. Het was eigenlijk eng hoe ik in een fractie van een seconde opeens helemaal emotioneel werd en niet meer kon stoppen met huilen. 

Met 'jij en ik tegen de wereld' had ik bij de release in 2019 nog helemaal geen klik. Misschien omdat ik toen nog niet goed naar de tekst geluisterd had? Want herkenbaar was het nummer toen ook al. Misschien omdat ik er toen nog niet naar luisterde op de manier dat ik er nu naar heb geluisterd? Whatever it was, het is voorbij. Want dit nummer beschrijft hét allemaal VEEL beter dan dat ik het ooit had kunnen beschrijven. Nu is het spiegelbeeld waar ik geen klik bij voel. Gek want van alle videoclips die er al uitgebracht zijn, is die van spiegelbeeld wel mijn meest favoriete clip. Het gaat hier denk ik ook niet om de tekst van het nummer, want die is, net als bij alle andere nummers, enorm herkenbaar voor mij. De video clip hierboven is trouwens echt een afspiegeling van hoe ik voor de spiegel sta, who's with me?Het verbaast je ook deze keer waarschijnlijk niet dat dit album 5 koekjes verdient, toch? 


Dit zijn trouwens nog mijn favoriete stukjes van een aantal nummers uit het album: 
In the end word je er sterk door en maakt het je wie je bent
En ik vind het mooi om dingen te beschrijven die zich nu voordoen in mijn leven
Wat best wel erg veranderd is de afgelopen tijd
En ik word er sterk van, ik word er groot van, ik word er volwassen van
Ik ben superblij met wat allemaal nu gebeurt
Maar wil jullie ook de andere kant soortvan laten zien
(Uit:Onverstaanbaar)
Jij bent de ying, ik de yang, oh ja
En het is gek, maar dat is echt waar
Jij bent de eerste die mijn liefde evenaart
Onze verschillen trokken uit elkaar
Als ik zeg, "Nee, joh", dan zeg jij, "Ja"
En dat is juist waar het mij om gaat
We vullen elkaar aan 

(Uit: Als ik ga)
Soms wil ik hoe het was, met een ziel zonder kras
In de tijd dat ik dacht dat ik wist wie ik was

Waarom moet ik weten wat ik morgen ga doen?
Hoezo zou ik praten over wat ik niet voel?
Waarom zou ik lopen waar ik nog niet wil gaan?
Mag ik nog even?
;(Uit: Nog even niet)
Steeds weer voel ik me veranderd
Het doet geen zeer, ook al is het anders
Het is goed, maar wat ik zei is niet meer wat ik voel
Probeer dit te zien als iets waarvan ik heb geleerd
Herinneringen blijven, het is goed
 (Uit: Vergeet je niet)
Welk nummer wekt bij jou altijd veel emoties op?
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber