Social Icons

5x boeken over minimalisme

27.2.20
De lente komt eraan en dat wilt zeggen dat het bijna tijd is voor de grote lenteschoonmaak. Wordt dit het jaar dat jouw lenteschoonmaak uitdraait in een start naar minimalisme? Hier zijn alvast vijf boeken over minimalisme in mijn boekenkast die jou kunnen helpen om die lenteschoonmaak dit jaar extra groots aan te pakken. 


Minimalisme • Ryan Nicodemus & Joshua Fields Millburn
Het eerste boek op dit lijstje is een boek dat ik aan mijn boekenkast heb toegevoegd na het zien van de documentaire: Minimalism: a documentary about the import things. In deze documentaire spelen the Minimalist namelijk een belangrijke rol. 

Het boek bevat enorm veel tips die niet alleen gaan over het materiële minimalisme, maar ook over minimalisme in de, volgens hen, meest belangrijke aspecten van het leven. Het thema minimalisme wordt niet alleen beschreven, maar ook gebruikt in het boek, want alles wat ze wilde vertellen, wordt kort en krachtig samengevat in 156 pagina's. 

Vaarwel spullen • Fumio Sasaki
Fumio Sasaki, was voor zo ver mijn persoonlijke onderzoek ging, de meest extreme minimalist die ik ben tegen gekomen.  Super gek, want voor hij begon met minimalisme, was Sasaki een echte verzamelaar. Zijn grote transformatie is misschien wel het meest inspirerende van alle transformaties die ik heb gelezen/bekeken. Niet dat ik de intentie heb om ook zo minimalistisch te worden als Sasaki, maar ik heb wel echt enorm veel van hem geleerd. 

Het boek bevat 255 pagina's die gevuld zijn met korte, maar krachtige hoofdstukjes en heldere tips en hier en daar ook een grappig feitje. Heb jij er namelijk al eens bij stil gestaan dat er nooit een gebruiksaanwijzing zit bij een apple product? Ik niet. 

Opgeruimd! • Marie Kondo
Marie Kondo is zonder enige twijfel de meest bekende minimalist. Helaas is niet iedereen een even grote fan van haar, maar ik kan je zeggen. I adore her! Opgeruimd is tevens een heel gekend boek, maar moest je het nog niet kennen: 

In het boek opgeruimd leert Marie Kondo je hoe je de spullen die je wel bezit het beste kan opruimen zodat je altijd weet wat je in huis hebt en wat niet. Het boek is best pittig en lang, dus ik kan begrijpen dat je hierop past. Wat ik je wel kan aanraden is om dan toch de Netflix serie te kijken, deze vertaalt het boek namelijk erg goed in serie vorm. 

Spark Joy • Marie Kondo
Kort samengevat is Spark Joy de geïllustreerde versie van Opgeruimd. Na het verschijnen van het boek Opgeruimd, waren er heel wat mensen die graag een visueel beeld hadden bij hoe ze dingen goed konden opvouwen en opbergen. Door de afbeeldingen is dit boek tevens veel minder zwaar dan Opgeruimd. Wat echter wel het geval is bij dit boek, is dat het een aanvulling is op het eerste boek. 

Het grote boek van minder • Flow 
Het laatste minimalisme boek op mijn planken, is er eentje van het gekende Flow Magazine: Het grote boek van minder. Dit boek voelt en leest eigenlijk meer als een magazine, maar het wordt wel degelijk een boek genoemd. Ook in dit boek gaat het niet alleen over het materiële minimalisme, maar wordt er ook gepraat over minimalisme in vele andere aspecten van het leven. 

Zijn er boeken over minimalisme waarvan je denkt dat ik ze eens moet lezen?

Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber