Social Icons

To All The Boys: P.S. I Still Love You

17.2.20
En dan krijg je, wanneer je dacht dat het er eindelijk allemaal opzat een brief terug. De brief doet je hart sneller kloppen, maar je hebt al een vriendje. Is het normaal dat je nog aan andere jongens denkt terwijl je een vriendje hebt? Gelukkig is de kans klein dat je die andere jongen ooit nog ziet. Of toch niet?


Het is eindelijk zo ver! To all the boys 2 is eindelijk te bekijken op Netflix en natuurlijk nam ik al meteen de tijd om hem voor jullie te kijken. Wie nog niet bekend is met deze trilogie, raad ik aan om eerst even mijn recensie over film één te lezen. 


P.S. I Love You in het kort
Voor wie de eerste film nog niet gezien heeft, maar wel nog van plan is om hem te zien: skip dit gedeelte even en ga per direct naar het volgende kopje. 
Nu Lara Jean en Peter officieel samen zijn, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Haar leven lijkt wel een roze wolk, maar dan gebeurd datgene waarvan ze had verwacht dat het niet meer zou gebeuren. Ze krijgt nog een antwoord op een van haar brieven en wel een van John Ambrose. Ze heeft totaal geen idee hoe ze moet reageren en wat ze nu moet doen. Vertelt ze Peter de waarheid of niet? Zet dit haar relatie op het spel?

Film 1 versus film 2
In mijn recensie over de eerste film, schreef ik een aantal punten op uit het boek die ik enorm miste in de film. Helaas werd er in film twee maar 1 dingen van die 3 punten die ik toen opschreef wel naar voren gebracht en dat was Lara Jeans liefde voor bakken. 

Wat ik miste in film twee
  • De andere verhaallijnen. Ik kan me nog goed herinneren dat er in boek 2 meerdere verhaallijnen zaten, in deze film komen die wel aanbod, maar niet als even belangrijke verhalen zoals in het boek.
  • Margot. Dit zei ik de vorige keer ook al, maar in deze film kwam Margot zelfs nog minder aan bod dan in film 1. Heel jammer, want ik vond de liefde tussen die zusjes echt zo leuk. 

Wat ik persoonlijk niet goed begreep van film 2
Helemaal in het begin van de film is Lara Jean aan het zingen en zie je haar in bijna elk shot in een andere outfit. Was ze op het moment dat ze aan het zingen was kleren aan het passen voor haar date met Peter? Of was dit een fout? 

Ook later, wanneer Lara Jean de voice over is en je in haar gedachten zit, veranderd plots van het ene shot naar het andere haar outfit, maar haar gedachten blijven gewoon doorlopen. Moest dit een tijdsprong aanduiden of was dit ook een foutje?


Wat ik geweldig vond
  • De soundtrack. Ik heb enorm vaak mijn shazam geopend om op te zoeken welk nummer er op de achtergrond werd afgespeeld en ook het shot waarin Lara Jean recht in de camera kijkt en lipsingt vond ik echt helemaal badass. Vele nummers verdwijnen in mijn playlists en dat camera stukje, blijft me nog wel even bij.
  • Het gebrek aan John. Niet John Ambrose, die andere, uit film 1. Die vond ik namelijk niet zo fijn. In deze film zat hij er niet in en dat vond ik eerlijk gezegd geweldig. 
Iets anders dat me opviel
De overbuurvrouw van de meisjes was TOTAAL niet hoe ik me haar had voorgesteld. Ze leek me in tegenstelling tot de vrouw in de boeken heel jong en minder verward. Ik weet nog dat ik in de boeken altijd enorm moest lachen wanneer Lara Jean haar beschreef, maar in de film vond ik haar denk ik niet zo leuk als in het boek.
De film krijgt van mij daarom 4 koekjes. Liever 3.5, maar dat gaat hier niet. Ik weet dat dat een beetje streng is, maar ik houd gewoon echt veel meer van het boek dan van de film. Film 1 blijft tot hier toe echt mijn favoriet, maar wie weet kan film drie dat binnenkort veranderen? 

Wanneer film drie uitkomt is nog niet bekend, maar ik ben er zeker van dat ik weer op de eerste rij ga zitten wanneer het eindelijk zo ver is. Wil je in de tussentijd nog wat meer genieten van film 2? Kijk dan hier (nog eens) de trailer: 
Hoe denk jij over film twee?

Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber