Social Icons

Verborgen verhaal • Suzanne Peters

6.2.20
Ze leeft het leven waar ze altijd al van heeft gedroomd, haar kinderboeken gaan als broodjes over de toonbank, maar er is één probleem. Niemand weet dat zij achter de boeken van K.A. Blaze zit. Hoe lang kan Amber haar geheim nog bewaren en wat moet ze doen nu ze weet dat de man die ze net heeft ontmoet een hekel heeft aan haar boeken?

Februari, en dus de maand van de liefde, is weer begonnen dus ga ik het deze maand even, lekker cliché, hebben over jawel liefdesromans, romcoms en dat soort dingen. No worries single ladies (🙋), ik denk ook aan jullie. Beloofd. Ik begin mijn liefdes gerelateerde artikels met de nieuwste liefdesroman van Suzanne Peters: Verborgen verhaal. 

Verborgen verhaal is het 15de boek van auteur Suzanne Peters. Eerder schreef ze al de boeken: Laat maar, Reken maar en Getekend, maar voor mij was het de eerste keer dat ik met haar in aanraking kwam. 

Het verhaal

Het boek vertelt het verhaal van Amber, de vrouw achter de bekende kinderboeken van Mika en Fido. Vanwege haar angst voor belangstelling heeft ze er al van bij het eerste boek voor gekozen om te schrijven onder een pseudoniem en dat was maar goed ook, want in een mum van tijd had ze duizenden fans. Wanneer ze, na enige dwang, besluit om als fan naar haar eigen fan dag te gaan, ontmoet ze Laurens, de man doorwie haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. 

Mijn gedachten

Bij het lezen van dit boek kwamen er heel wat gedachten in mij naar boven. Om te beginnen vond ik het verschrikkelijk leuk dat het hoofdpersonage en ik dezelfde naam delen. Zo kon ik mezelf namelijk in Amber visualiseren, dat vind ik altijd super leuk om te doen. Daarbij kwam dan kijken dat Amber een job heeft die ik ook wel graag zou willen, het zijn van een fulltime auteur én de hond waar ik al jaren van droom: een border collie. 


Wat Amber uit het boek en ik echter niet gemeen hadden, was haar mening over het belang van diversiteit in haar boeken, maar het was niet iets waar ik me aan ergerde. In tegendeel zelfs, want net als Luc uit het moois wat we delen, was Amber wel bereid om er meer over te leren. 

In tegenstelling tot Amber, steekt Suzanne Peters wel enorm veel diversiteit in haar boeken zonder er iets groots van te maken. Zo heeft Amber een fantastische gay best friend, wordt er gesproken over adoptie en meer. Deze diversiteit kan ik alleen maar toejuichen, want zoals je al uit de bovenstaande alinea kon afleiden, vind ik dat enorm belangrijk. 
Het boek krijgt van mij vier koekjes. Verborgen verhaal heeft een goede opbouw, leest enorm vlot en biedt een enorm fijne en luchtige ontsnapping van je lange to do list.  De personages hebben allemaal wel een eigenschap waar je je in kan herkennen en ook de échte wereld wordt er prachtig in weerspiegelt. Het enige punt waardoor het boek een koekje verloor was omdat het niet per see veel emoties in me naar boven bracht. Wat trouwens helemaal oké is hoor, want zo'n boeken heb ik ik ook al eens graag. 

Raad ik je dit boek aan? 
Na het lezen van dit boek heb ik gelijk meer van Suzanne op mijn tbr gezet. Haar vlotte schrijfstijl is namelijk super fijn voor wanneer je eens niet veel tijd hebt of geen zin hebt in zwaardere lectuur. Dit boek is dus ook zeker een aanrader.


Extra:
Titel: Verborgen verhaal
Auteur: Suzanne Peters 
Uitgever: Ellessy Relax
Hier te koop

Disclaimer: dit boek heb ik gratis mogen ontvangen, maar dit heeft mijn mening over het boek echter niet beïnvloed. Wie het boek zelf wilt lezen, kan het hier vinden. Daarnaast bevat dit artikel affiliatie. Dat wilt zeggen dat wij een percentage krijgen wanneer je iets via onze links koopt. 
Be First to Post Comment !
Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achter laat! Je bent geweldig.
Nu jij mijn dag gemaakt hebt met jouw berichtje, stuur ik jou met plezier een geweldige dag op.
Spread Kindness around like confetti and karma will do the rest.
Liefs,
Amber